Ljubljana
MGML

GODALNI KVARTET ARON (Avstrija)

Ludwig Müller, violina / Barna Kobori, violina / Georg Hamann, viola / Christophe Pantillon, violončelo / Gostja: Yui Futaedo, sopran

36. MEDNARODNI FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE in POLETJE V STARI LJUBLJANI 2024

Ponedeljek
8
Jul 2024
Čas: 20:30–21:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
GODALNI KVARTET ARON (Avstrija)

Arnold Schönberg (1874–1951), Godalni kvartet št. 2, op.10
Bedřich Smetana (1824–1884), Godalni kvartet št. 1 v e-molu »Iz mojega življenja«


Eminentni dunajski ansambel štejemo med najboljše zasedbe, specializirane za opus druge dunajske šole. Za posnetek celotne zbirke Schoenbergovih del za godalni kvartet je prejel nagrado Pasticcio avstrijskega radia Ö1, mediji pa so zbirko razglasili za enega najboljših albumov komorne glasbe 20. stoletja.

Mednarodno priznana zasedba žanje uspehe po vsem svetu, nastopa v znamenitih dvoranah, kot so Carnegie Hall v New Yorku, Wigmore Hall v Londonu in Konservatorij Čajkovskega v Moskvi ter na najpomembnejših mednarodnih festivalih, kot so Dunajski festivalski tedni, Mednarodni festival godalnih kvartetov v Pragi, Beneški bienale, Schoenberg, Klangbogen, Cervantino, Kuhmo, Stresa, Enescu Berlin, Carinthischer Sommer idr. Na pobudo centra Arnold Schoenberg je kvartet na Dunaju organiziral tudi lastne koncertne cikle s programi skladb 18., 19. in 20. stoletja.

Izjemna operna in oratorijska pevka ter prejemnica štipendije École Normale de Musique de Paris, Yui Futaedo, je osvojila več mednarodnih tekmovanj. Bila je nagrajenka Mednarodnega tekmovanja umetniške pesmi v Gordesu in Mednarodnega tekmovanja francoske melodije v Toulousu, osvojila je prvo nagrado na Mednarodnem glasbenem tekmovanju v Parempuyreju, tretjo nagrado na Mednarodnem tekmovanju v Beziersu in Mednarodnem tekmovanju v Baslu. Njen koncert v Opéra Théâtre Clermont-Ferrand v Franciji je prejel najvišje pohvale kritikov.

Koncertni program je v celoti posvečen 150. obletnici rojstva Arnolda Schönberga ter 200. obletnici rojstva Bedřicha Smetane.


Brezplačne vstopnice, ki vam jih velikodušno poklanja Večer, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.


Povezava do organizatorja: tukaj

Dogodek poteka v okviru Festivala Spectrum,

 

 

Koncert je podprl:

Sob
6
Jul 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
6
Jul 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
8
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Tor
9
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Tor
9
Jul 2024
Otvoritev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se