Ljubljana
MGML

SLOVENSKI TRIO FLAVT (Slovenija)

Brina Kafol Žust, flavta / Marko Zupan, flavta / Boris Bizjak, flavta

36. MEDNARODNI FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE in POLETJE V STARI LJUBLJANI 2024

Sreda
14
Avg 2024
Čas: 20:30–21:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
SLOVENSKI TRIO FLAVT (Slovenija)

Johann Sebastian Bach (1685–1750), Trio sonata v G-duru za dve flavti in continuo
I Adagio
II Allegro ma non Presto
III Adagio
IV Presto

Friedrich Kuhlau (1786–1832), Trio za tri flavte v e-molu, op.86 št. 1
I Allegro
II Scherzo. Allegro Assai
III Larghetto
IV Rondo. Allegro

Eugène Walckiers (1793–1866), Trio št. 1 v Es-duru, op.93
I Moderato
II Allegro poco ritenuto

Lars Floee (1968), Suita Elkido za trio flavt
Szitakötö
Sakura
Balkanski Mish-Mash
Granada

Tilen Slakan (1993), noviteta, N. N.


Slovenski trio flavt sestavljajo izvrstni mednarodno priznani slovenski flavtisti, ki uspešno koncertirajo po Sloveniji in drugih evropskih državah. Na koncertu bo zasedba predstavila repertoar z zgoščenke, na kateri so, kot prva zasedba na svetu, posneli trie za flavto belgijskega skladatelja Eugena Walckiersa, čigar veliko preredko izvajano glasbo odlikujejo izjemna čutnost, spevnost in virtuoznost. V koncert bo vključena tudi noviteta uspešnega mladega skladatelja Tilna Slakana, ki smo jo naročili posebej za dotični trio.

Brina Kafol Žust je prejemnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Redno sodeluje z največjimi simfoničnimi orkestri iz Nemčije, kot so Orkester Gürzenich iz Kölna, Berlinski filharmoniki, Nemški simfonični orkester v Berlinu (DSO Berlin), Filmorkester Babelsberg, idr. Do leta 2014 je bila redna članica vrhunskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Kot članica številnih zasedb redno koncertira po Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Italiji, Belgiji, na Hrvaškem, Nizozemskem, Kitajskem idr.

Marko Zupan ima pestro mednarodno kariero kot solist, komorni partner, orkestrski glasbenik, improvizator, aranžer in profesor. V času študija v Ljubljani, Parizu in na Mozarteumu v Salzburgu je prejel več mednarodnih nagrad. Od leta 2010 poučuje na Akademiji za glasbo v Splitu. Redno koncertira po Evropi, ZDA, Aziji in Afriki. Sodeluje z najboljšimi orkestri, kot so Berlinski simfoniki, Sudetska filharmonija, Simfonični orkester Mozart v Salzburgu, idr. Je umetniški vodja Mednarodnega glasbenega festivala Ursus v Sloveniji.

Boris Bizjak je nagrajenec mnogih tekmovanj (več najvišjih uvrstitev na Evropskem tekmovanju v Pikardiji v Franciji, tekmovanjih TEMSIG itd.) Kot solist in komorni glasbenik redno igra v Sloveniji, Združenem kraljestvu, Združenih državah Amerike, na Japonskem, Kitajskem, v Franciji, Švici, Španiji, na Norveškem, Cipru in Malti. Sodeloval je pri snemanju več odmevnih zgoščenk.

Avtor novitete, prodorni in plodoviti slovenski skladatelj in trobentač Tilen Slakan redno sodeluje s slovenskimi orkestri najvišje kvalitete (KGOSF, Pihalni orkester slovenske Policije, Simfonični orekster Akademije za glasbo Ljubljana, Komorni godalni orkester “Camerata Laibach”, Brass Band Slovenija…), komornimi skupinami (Trobilni ansambel Akademije za glasbo Ljubljana, Godalni kvartet “Dissonance”, RojoTango orkester, Klavirski trio “Trio Liberte”), vrhunskimi zbori (Komorni zbor Akademije za glasbo Ljubljana, APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, Komorni zbor Orfej, Mešani zbor Tabor, Ženski zbor Čarnice) in našimi najvidnejšimi solisti (Franci Krevh, Sanja Zupanič, Nikola Pajanović, Urban Stanič, Jure Gradišnik, Petra Vidmar). Njegov obsežni opus vključuje komorno opero, 7 zborovskih skladb, 16 orkestralnih skladb, 25 skladb za komorne zasedbe ter 9 skladb za glasbila solo.


Brezplačne vstopnice, ki vam jih velikodušno poklanja Večer, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.


Povezava do organizatorja: tukaj

Pon
8
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Pon
8
Jul 2024
Glasbeni dogodek
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
9
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Tor
9
Jul 2024
Otvoritev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
10
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se