Ljubljana
MGML

Pravila oblačenja in kultura vedenja na žalni slovesnosti

Predavanje ob razstavi Od korzeta do žaketa bosta vodili Lea Pisani in Bojana Košnik Čuk, strokovnjakinji za kulturo oblačenja in vedenja.

Četrtek
24
Okt 2024
Čas: 18:00–19:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, seniorji
Od korzeta do žaketa
Od korzeta do žaketa

Na žalni slovesnosti izkazujemo spoštovanje do pokojnega, žalujočih ter dogodka kot celote. Primerno oblačenje in vedenje sta ključna elementa, ki poudarjata naše spoštovanje in dostojanstvo. Na predavanju boste izvedeli, kako se pravilno obleči in vesti v skladu z različnimi kulturnimi in verskimi običaji ter kako se prilagoditi sodobnim trendom, ne da bi ob tem izgubili spoštljiv odnos do slovesnosti.


Lea Pisani svetuje in izobražuje v različnih izobraževalnih sistemih in podjetjih ter oblikuje uniforme in službena oblačila. V svojem studiu svetuje posameznikom, ki želijo oblikovati podobo, skladno z njihovimi osebnostnimi lastnostmi, naravnimi danostmi in načinom življenja. Z izobraževanji v podjetjih dokazuje, da sta osebno zadovoljstvo in samozavest, ki ju spodbuja celovita podoba posameznika, temelj za dvig kulture in učinkovitosti vsakega podjetja.
Znanje o kulturi vedenja je nadgradila na mednarodni šoli za protokol in diplomacijo ISPD v Bruslju. Pred tem je v Londonu pridobila naziv CMB Image Consultant. Po izobrazbi je univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil.
Njen slogan je: "Več vem, manj potrebujem," in ga udejanja na vseh področjih svojega delovanja.
Lea Pisani je avtorica knjižne uspešnice – prvega slovenskega priročnika o obleki, Obleka – kaj, kdaj, kako, v kateri najdemo merila za izbiro primernih oblačil za vse življenjske priložnosti.

Bojana Košnik Čuk je univerzitetna diplomirana geografinja in profesorica zgodovine, izobražena na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Njena poklicna pot vključuje bogate izkušnje na področju protokola, kjer je delovala kot namestnica vodje Diplomatskega protokola ter vršilka dolžnosti vodje Diplomatskega protokola na Ministrstvu za zunanje zadeve RS. Prav tako je bila vodja Protokola pri Službi Vlade RS za evropske zadeve in direktorica za protokol, gostinstvo in turizem pri Servisu za protokolarne storitve Brdo. Svoje izkušnje je nadgradila kot vodja Protokola mesta Ljubljana v kabinetu županje ter kot vodja Službe za protokol na Ministrstvu za obrambo RS. Od oktobra 2005 vodi podjetje Bonton, d.o.o., kjer kot direktorica in lastnica svetuje ter predava na področju kulture vedenja, bontona, poslovnega in diplomatskega protokola.
Svoja znanja redno prenaša na slušatelje preko predavanj in delavnic, tako v Sloveniji kot v tujini. Je avtorica strokovnih prispevkov v različnih publikacijah in je redno prisotna v medijih, kjer sodeluje v oddajah o bontonu in protokolu.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prosimo za rezervacijo mesta na prijava@mgml.si.

Pet
27
Sep 2024
Konferenca
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Sob
28
Sep 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Pot v Arheopark Emona se začne v Mestnem muzeju • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
28
Sep 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
30
Sep 2024
Prireditev na prostem
Arheološki park Zgodnjekrščansko središče, Erjavčeva ul. 15 • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
1
Okt 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se