Ljubljana
MGML

Odprtje razstave Zgodilo se je čisto blizu nas

Ob 30. obletnici prihoda pregnancev iz BiH v Slovenijo vas vabimo na odprtje prvega dela razstave Zgodilo se je čisto blizu nas, ki bo v sredo, 6. aprila, ob 17.00. Ob 19.00 bo odprtju v bližnjem Atriju ZRC SAZU sledila okrogla miza na temo pregnanstva, ki jo bo vodil Ervin Hladnik Milharčič.

Sreda
6
Apr 2022
Čas: 17:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Odprtje razstave Zgodilo se je čisto blizu nas
© oblikovanje Alja Herlah in Sara Badovinac

Razstavo Zgodilo se je čisto blizu nas, sestavljeno iz osebnih spominov 45 posameznikov in posameznic, medijskega poročanja in drugega dokumentarnega gradiva, tvorita dva vsebinska sklopa.

V Galeriji Vžigalica bodo predstavljene zgodbe o zapuščanju domov, prihodih v Slovenijo in nevsakdanjem bivanju v pregnanstvu, ki se je iz pričakovanih nekaj tednov raztegnilo v težko predstavljiva leta. Nekateri so tukaj odrasli, drugi so se postarali, za nekatere je Slovenija poostala dom, drugi so jo le prečili.

Drugi del razstave bo od 14. aprila na ogled v Galeriji Vodnikove domačije. Pozornost bo usmeril na aktivnosti oziroma prostore, ki so pregnancem, odprli vrata za izražanje in ustvarjanje.

Razstava v Galeriji Vžigalica je nastala v koprodukciji zavoda Divja misel in Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Je del projekta obeležitve 30. obletnice prihoda pregnancev iz BiH v Slovenijo, ki sicer zajema več dogodkov številnih partnerjev.

Sre
24
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se