Ljubljana
MGML

Galerija Vžigalica na Poletno muzejsko noč

Na Poletno muzejsko noč, 18. junija, ko kulturne ustanove od 18.00 do 24.00 brezplačno odpro svoja vrata, vas v Galeriji Vžigalica še zadnjič vabimo k obisku glavne razstave 16. festivala Svetlobna gverila: Sence in refleksije. Ob 21.00 lahko prikolesarite pred galerijo in se v družbi dr. Skavčenka odpravite tudi na kolesarsko vodstvo po drugih lokacijah svetlobnega festivala po Ljubljani.


Sobota
18
Jun 2022
Čas: 18:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
arhiv Poletna muzejska noč
arhiv Poletna muzejska noč

Festival Svetlobna gverila v 16. izdaji zaznamujejo Sence in refleksije. Tema je zastavljena široko; sence in refleksije ne gre razumeti zgolj kot formalno raziskovanje svetlobnih pojavov senc in odbojev, temveč gre tudi za metaforično obravnavo najrazličnejših sledi in refleksij, ki jih v zavesti subjekta pušča sodobni čas.

V Galeriji Vžigalica je na ogled skupinska razstava, ki vključuje nove produkcije domačih umetnikov Stran22 (Ambigram), Ana Karlin (Disociacija), Andrej Štular in Janez Grošelj (Mesto - skica), ki se jim pridružujeta gosta iz tujine, madžarski umetnik Erik Mátrai s projektom Turul in Moritz Wehrmann z Alter egom.

Ostanite z nami do polnoči, ko bo Svetlobna gverila za letos vzela slovo! 

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se