Ljubljana
MGML

Konstruirane krajine in ta veseli dan kulture

vabljeni na vodstvo s kustosom Janijem Pirnatom

Tretji dan v decembru tudi v Galeriji Vžigalica obeležujemo Ta veseli dan kulture. Ob 17.00 bo kustos Jani Pirnat izvedel vodstvo po razstavi Leone Contini: Konstruirane krajine. "Ko brez miru okrog divjam, prijatli prašajo me, kam," je v pesmi razmišljal France Prešeren. Na njemu posvečeni dan vas vabimo: Pridite k nam!

Sobota
3
Dec 2022
Čas: 17:00–18:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, študenti, seniorji
arhiv umetnika
arhiv umetnika

Italijanski multimedijski umetnik, filozof in kulturni antropolog Leone Contini na nepričakovan način preučuje nepričakovano dediščino - medkulturne stike in hierarhična razmerja moči kot posledice transnacionalnih migracij predstavi igrivo in resno obenem.

Razstava Konstruirane krajine naslavlja trk lokalne hegemonske ideje o pristni toskanski krajini s praksami obdelovanja zemlje, ki se jih v okolici mesta Prato poslužujejo prebivalci priseljeni iz jugovzhoda Kitajske, od koder že več kot stoletje poteka izseljevanje v Evropo. V Toskani se pojavijo poljščine, ki trčijo ob dediščino lokalnih agrikulturnih idej, a kljub temu uspevajo v spremenjenih klimatskih razmerah in bogatijo kulinarične poglede.  

Praznujte kulturo v naši družbi!

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se