Ljubljana
MGML

Odprtje razstave Originalnih ponaredkov Marcela Valentinija

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, v torek, 7. 2. 2023, vas ob 19.00 vabimo v Galerijo Vžigalica na odprtje razstave Marcel Valentini: Originalni ponaredki. Pridružite se nam in spoznajte delo zanimivega umetnika, ki je svoje življenje posvetil ustvarjanju vrhunsko dovršenih ponaredkov del svetovno znanih slikarjev, ki so ustvarjali v različnih slogih in tehnikah.

Torek
7
Feb 2023
Čas: 19:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, študenti, seniorji
iz osebnega arhiva Marcela Valentinija
iz osebnega arhiva Marcela Valentinija

Razstava bo skušala zajeti lik in delo postojnskega slikarja Marka Premrla, preimenovanega v Marcel Valentini, ki se je med in po študiju slikarstva v Italiji ukvarjal z ustvarjanjem ponaredkov s certifikatom v okviru skupine Le musée imaginaire. Poleg svoje ustvarjalne prakse, s katero je kasneje nadaljeval v Sloveniji, je tudi eden redkih primerov ponarejevalca slik, ki je v Republiki Sloveniji dejansko doživel kazenski pregon. Večina se jih namreč zaključi zgolj z medijskimi škandali in prenekaterimi odprtimi vprašanji.

Vabimo vas tudi, da se na Prešernov dan 8. februarja ob 17.00 oglasite v Galeriji Vžigalica na vodstvu po razstavi s kuratorjema Janijem Pirnatom in Julijo Hoda, ki vam bosta med drugim predstavila Valentinijevo življenjsko zgodbo, po kateri bi prav zlahka nastal razburljiv roman.

Sre
8
Feb 2023
Dan odprtih vrat
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se