Ljubljana
MGML

Javno vodstvo po razstavi o Jesenicah s kuratorko Laro Mejač

Vabimo vas na javno vodstvo po razstavi Ljubljana se klanja Sloveniji VII: Jesenice v družbi kuratorke Lare Mejač in umetnikov oz. umetnic. V Galeriji Vžigalica se zberemo v petek, 14. aprila 2023 ob 17.00 in skupaj spoznamo ustvarjalce, ki izhajajo iz znanega železarskega mesta, se vanj vračajo oz. v njem iščejo navdih.

Petek
14
Apr 2023
Čas: 17:00–18:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Brez naslova, Jesenice, 2011
Brez naslova, Jesenice, 2011 © Jaka Gasar

Razstavna karavana cikla Ljubljana se klanja Sloveniji bo tokrat romala v železarsko mesto Jesenice in njegovo širšo okolico. Predstavljena bodo umetniška dela, ki s tega območja izvirajo, se v njem navdihujejo oziroma z Jesenic prihajajo njihove avtorice in avtorji, ki pod vprašaj postavljajo idejo doma, ki zaradi specifične geografske in zgodovinske pozicije lahko zavzema različne pomene in podobe.

Avtorji in avtorice različnih generacij Jaka Gasar, IRWIN (Miran Mohar), Ema Klinar, Tanja Radež in Helena Tahir skozi raznovrstne medije od fotografije, risbe, slikarstva do prostorskih instalacij predstavljajo svoj osebni pogled na Jesenice, ki so jih v določenem obdobju zapustili, se tja vračajo, se jih spominjajo in na različne načine doživljajo.  

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se