Ljubljana
MGML

Uvod v Hibridizakcije Giovannija Morbina z otvoritvenim performansom

od 14. uri dalje v Arheološkem parku Emonska hiša, odprtje ob 17. uri v Galeriji Vžigalica

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Giovanni Morbin: Hibridizakcije, od 1995 do danes, ki bo v torek, 28. novembra 2023, ob 17. uri v Galeriji Vžigalica v Ljubljani. Pred tem bo Morbin med 14. in 16. uro v Arheološkem parku Emonska hiša izvajal svojo novo Hibridizakcijo 16, Zimzeleni, v kateri se bo preobrazil v pokončen travnik, neštetih odtenkov zelene. S performansa se bo umetnik odpravil direktno na odprtje. Vabljeni na teren in v galerijo!

Torek
28
Nov 2023
Čas: 17:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Zimzeleni, Hibridizakcija 16, Ozione 3, 2023
Zimzeleni, Hibridizakcija 16, Ozione 3, 2023 © Metod Blejec / MGML

Umetniško raziskovanje Giovannija Morbina je bilo že od samega začetka okoli leta 1978 povezano z oblikami obnašanja, idealno izrazno sredstvo pa je zanj postal performans.

V devetdesetih – globalno turbulentnem desetletju, polnem pretoka in prehodov – se je Morbinovo delovanje prepletlo z ljubljansko umetniško sceno (Galerija Škuc, Državica Ptičjestrašilna in skupina Sestava z Metelkove).

Po 27 letih se Ljubljani poklanja z razstavo v Galeriji Vžigalica, saj se je mesto izkazalo kot ena bistvenih točk za oblikovanje njegovih umetniških izhodišč. Na intimni retrospektivi bomo predstavili 15 Hibridizakcij.

Posebej za odprtje razstave Giovanni Morbin pripravlja novo Hibridizakcijo 16, Zimzeleni*, ki jo bo od 14. ure dalje izvajal v Arheološkem parku Emonska hiša. 

*v primeru slabega vremena bo performans prestavljen, dan še sporočimo

Za lokacijo izvedbe hibridizakcije Zimzeleni kliknite TUKAJ.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se