Ljubljana
MGML

Transformacije po Ljubljani v sklopu 18. festivala Svetlobna gverila

Ljubljana Art Weekend

Vabimo vas, da se nam v petek, 24. maja 2024, ob 21.30 pridružite v Galeriji Vžigalica ob odprtju festivala Svetlobna gverila: Transformacije. Vse do 22. junija se tekom festivala podajte na nočno raziskovanje svetlobnih instalacij po Ljubljani, svetlobne instalacije v naši galeriji pa si lahko ogledate vse do 1. septembra.

Petek
24
Maj 2024
Čas: 21:30
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Paralelni svetovi: območje 18.31
Paralelni svetovi: območje 18.31 © Lovro Ivančič

Naslovna tema Svetlobne gverile 2024 so Transformacije. Umetniška dela, še zlasti site-specific postavitve v javnem prostoru, ki so na festivalu svetlobe v večini, vplivajo na transformacijo samega okolja in ga tako preobražajo v prostore brezmejne domišljije in estetske kontemplacije.

Pri oblikovanju programa letošnjega festivala so kuratorje zanimali projekti, ki s pomočjo izvirne umetniške govorice naglašajo različne vidike transformacij – tako na ravni same forme kot tudi v kontekstu prostora oziroma na ravni gledalčeve percepcije.

Vabljeni na druženje ob odprtju festivala in na nočno odkrivanje čudovitih, s svetlobo zaznamovanih umetnin številnih slovenskih in mednarodnih umetnikov po Ljubljani.

Dogodek je tudi v programu letošnjega Ljubljana Art Weekenda

Sob
15
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Sre
19
Jun 2024
Voden ogled
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se