Ljubljana
MGML

Vodstvo po razstavi "Zavedanje motrečega očesa"

Po razstavi "Zavedanje motrečega očesa" vas bo vodil kurator razstave Aaron Moulton – kreativni vodja galerije Nicodim Gallery iz Los Angelesa.

Četrtek
6
Sep 2018
Čas: 19:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, študenti, seniorji
Vodstvo po razstavi "Zavedanje motrečega očesa"
© Alexander Reben, Unalarming Criticism, 2018

Razstava Zavedanje motrečega očesa slavi umetnika kot kulturnega jasnovidca, šamana, kot nekoga, ki se s tretjim očesom razgleduje po skrivnostih družbe, nekoga, ki mu je bilo naloženo, da razkrije mistične resnice. Najbolj pristna naloga umetnika je razkrivati mutacije in anomalije, in to v stvareh, kjer jezik ni zadosten ali kjer se meje zavednega prečkajo tako, da se pokažejo ostri in grobi robovi kulture.

Na razstavi so predstavljeni najrazličnejše prakse in artefakti, ki ponujajo različne oblike razkritij, izmišljotin, psiholoških zagat, zarot in verovanj. Nekateri umetniki v svoja dela vnašajo kozmične ali okultne vidike, spet drugi so zagovorniki misticizma in astralnih tradicij. Tretji prekipevajo od tehnološke iznajdljivosti, zato jih v raziskovalne namene najemajo večji sistemi moči, katerih cilje bo treba še razkriti. So pa tudi takšni umetniki, za katere si domišljam, da so v resnici kulturni operativci ideološko motiviranih avantgard.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se