Ljubljana
MGML

Vodstvo po razstavi "A dela?"

Na razstavi so predstavljene novejše produkcije transdisciplinarne raziskovalne in razvojne platforme ZKM | Hertz-Lab (Karlsruhe, Nemčija).

Četrtek
27
Avg 2020
Čas: 17:00
Lokacija: Galerija Vžigalica
Odrasli, študenti, seniorji
Vodstvo po razstavi "A dela?"
© Andrej Peunik/MGML

Sodelujoči umetniki in raziskovalci se osredotočajo na možnosti ustvarjanja in oblikovanja v času pospešenega tehnološkega napredka ter digitalizacije. Razstava predstavlja dela, ki uporabljajo različne predstavne in vmesniške strategije ter digitalne tehnologije za dosego raznolikih modalitet interaktivnosti.

Zbirka glasbenih orodij Music Table obiskovalca vabi k spoznavanju različnih principov algoritemskega komponiranja glasbe. Interaktivna zvočna instalacija Tether  udeleženca zaplete v igro, katere pravila ta spoznava skozi interakcijo s prožnim fizičnim vmesnikom. Tega sestavljajo krogle na napetih elastičnih vrvicah in sistem računalniškega vida, ki položaj in gibanje delcev prevaja v dinamično elektronsko zvočno krajino. V zvočni instalaciji Messenger's Report je poslušalec ob spremljanju mnoštva pripovedovalcev, ki posredujejo splet fragmentiranih poročil antičnih grških slov, v procesu sestavljanja pomena uspešen le občasno. Aplikacija Monocause  uporabnika namenoma postavlja v skrajno pasivno, zamejeno vlogo. Z drsanjem po ekranu lahko z vsebino zgolj simpatizira ali ne.  

Sre
24
Apr 2024
Voden ogled
Galerija Vžigalica • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se