Ljubljana
MGML

Se želite znebiti odsluženih pripomočkov za čiščenje?

Če so vam v stanovanju, delavnici, kleti ali službi v napoto odslužena metla, vedro, star sesalec, močo, krtača, smetišnica ...., bodo pravo mesto našli v Galeriji Vžigalica.

© Arhiv Ali Bramwell
© Arhiv Ali Bramwell

Iz zbranih pripomočkov bo novozelandska umetnica Ali Bramwell oblikovala inštalacijo, ki bo na ogled na razstavi Delovna obljuba, ki jo julija 2018 odpiramo v Galeriji Vžigalica.

Predmete zbiramo v Galeriji Vžigalica do 3. julija 2018; od torka do nedelje med 12. in 18. uro. 
Za več informacij lahko kontaktirate kustosa razstave Janija Pirnata: jani.pirnat@mgml.si, 041 922 782.


Akademska kiparka in performerka Ali Bramwell bo skozi instalacijo iz čistilnih pripomočkov obravnavala svoj gmotni položaj umetnice, ki gradi mednarodno umetniško kariero, vendar jo goli obstoj venomer privede v situacijo, da rešuje svoj položaj skozi začasne nekvalificirane servisne službe kot so npr. čistilne usluge in delo za proizvodnim trakom v tovarni. Ali Bramwell deluje pod vtisom performativnih konceptov s področja kiparstva, v praksi pa se ukvarja s spekulativnimi kinetičnimi izkustvi skozi vsakonevna orodja in materiale. Poigrava se z družbenimi metaforami in mehanično proizvodnjo, pri čemer se posebej posveča vgrajenim možnostim kratkotrajnosti in neuspeha.
Od leta 2000 naprej ustvarja redne razstave, performanse in javne projekte v mednarodnih okvirih. Njeni projekti vključujejo trajno javno kiparsko delo v Nemčiji; Schema 2005, Etwas verloren 2009 pri Subdokumenta v Sarajevu, Attachment drawing 2011 pri Quartair Contemporary Art Initiatives v Haagu, Propositional architecture 2010 ter Artisterium 3 v Tbilisiju. Leta 2001 je diplomirala je iz likovnih umetnosti v Novi Zelandiji in je aktivna tudi kot pisateljica in neodvisna kustosinja. V letu 2011 je bila nagrajena za selektorske zasluge na najprestižnejšem novozelandskem kiparskem bienalu »Sculpture of the Gulf« v Aucklandu. Kot projektni manager in umetnica kolektiva Nine Dragon Heads je organizirala skupinsko razstavo Jump Into Unknown, ki je bila spremljevalna razstava Beneškega Bienala 2015.

Objavljeno: 24. 5. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se