Ljubljana
MGML

Projekt "TAM-TAMova Ulična galerija" zaključujemo s predstavitvijo kataloga

V sezoni 2018 se je na Vegovi ulici "dogajalo" – dva cikla razstav, pet kuratork in kuratorjev, 12 umetnic in umetnikov združenih v 12-mesečnem projektu "TAM-TAMova Ulična galerija", katerega nosilec je družba TAM-TAM, kuriranje razstav pa smo prevzeli v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

None

V ciklu Dogaja se / It is Happening, katerega fokus je bil na preizpraševanju (ne)ločenosti zasebnega od javnega, smo izhajali iz subjektivnih izkušenj tako umetnic kot kuratorke. Izkušenj, ki so se skozi različne umetniške prakse prelevile iz intimne sfere v refleksijo sodobne družbe. Ta je bila izhodišče tudi za umetniške projekte cikla Takle mamo …, v katerem so predstavljeni umetniki in umetnici na različne načine raziskovali in preizpraševali ambivalentne odnose, ki jih kot družba gojimo do digitalnega in virtualnega sveta.

V petek, 29. marca 2019, ob 17. uri bomo v Ulični galeriji na odprtju druge razstave (Zoran Pungerčar: Pa koga to zánima?) nove sezone predstavili katalog razstavljenih del v sezoni 2018.

Vabljeni na Vegovo!

Objavljeno: 27. 3. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se