Ljubljana
MGML
Ana Alvarez-Errecalde: More Store
© Matevž Paternoster/MGML

Galerija Vžigalica

Trg francoske revolucije 7
1000 Ljubljana

T 01 24 12 590
T 01 24 12 500
E galerija.vzigalica@mgml.si

torek–nedelja: 10:00–18:00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10:00–14:00

Vstop prost.

Festival Mesto žensk

Ana Alvarez-Errecalde: More Store

9. 10. 2012–4. 11. 2012

V Galeriji Vžigalica se v okviru festivala Mesto žensk s projektom "More store" predstavila argentinska umetnica Ana Álvarez-Errecalde, ki živi in dela v Španiji.

More Store združuje instalacijo, fotografijo in video v "butičnem okolju", v katerem so podobe več kot 40 žensk z vsega sveta (Kamerun, Kostarika, Brazilija, Nizozemska, Islandija ...), vseh starosti (od 18 do 75) in različnih telesnih konstitucij razstavljene v obliki oblačil – pajacev. Instalacija vabi k razmisleku o vrednotah, ki jih dajemo telesu v skladu z arbitrarnimi parametri, kot so država izvora (IZDELANO V piše na etiketah vseh pajacev) in razširjanje popularne estetike. Posmehuje se vrednosti, za katero mislimo, da jo imamo kot posamezniki, ko del tistega, kar smo, obremenjuje družbeni pritisk kot dodatek "vrednot" tržnega sistema. Instalacija nas vabi, da se postavimo – dobesedno in v prenesenem pomenu – v kožo koga drugega.

— Ana Álvarez-Errecalde


Ana Álvarez-Errecalde je rojena v Argentini in živi v Španiji. Ustvarja na področju fotografije, videa in instalacij. Njena dela so bila predstavljena v Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB), Foment de les Arts i del Disseny (FAD) in Centro de Arte Santa Mónica (Barcelona), Sala El Águila, Feria Estampa in Canal de Isabel II (Madrid), European Women Lobby (Bruselj), Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (MALBA) in Centro Cultural de Spain v Buenos Airesu (CCEBA). Njen avtoportret Rojstvo moje hčerke je bil del skupinske razstave MATER na Univerzi Jaén (Španija), na kateri so sodelovale tudi umetnice, kot so Judy Chicago, Ouka Leele and Marina Nuñez. Njena dela najdemo v zasebnih zbirkah, objavljena pa so bila tudi v več knjigah, katalogih in revijah. Knjiga fotografij z naslovom Cesárea, más allá de la Herida (Carski rez onstran rane), ki je izšla pri založbi Ob Stare, je prejela odlične mednarodne kritike.


Tematsko izhodišče 18. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk je fenomen staranja ter medgeneracijske solidarnosti in sobivanja. Festival se bo tematike staranja lotil tako znotraj feminističnih in ženskih študij kot njihovih praktičnih manifestacij (od umetnosti do aktivizma).

Kolofon

Produkcija: Mesto žensk
Koprodukcija: Muzej in galerije mesta Ljubljane
Podpora: Mestna občina Ljubljana, Veleposlaništvo Kraljevine Španije, Inštitut Ramon Llull

Galerija Vžigalica

Trg francoske revolucije 7
1000 Ljubljana

T 01 24 12 590
T 01 24 12 500
E galerija.vzigalica@mgml.si

torek–nedelja: 10:00–18:00
ponedeljek: zaprto
1. januar, 1. november, 25. december: zaprto
24. in 31. december: 10:00–14:00

Vstop prost.

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se