Ljubljana
MGML

Vodstvo po razstavi "Naj bo kvir" s fotografinjo Jasno Klančišar

Razstava LGBTIQ+ za naslovom "Naj bo Kvir!" je obsežen pregled ustvarjanja, ki je povezano s problematiko spolov. Razstava prinaša likovne poglede in misli izbranih umetnic in umetnikov, ki so tudi družbeno kritični, a hkrati razvijajo sodobno avtorsko in estetsko izpovednost.

Torek
28
Sep 2021
Čas: 17:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Naj bo kvir!, Mestna galerija Ljubljana, 2021
Naj bo kvir!, Mestna galerija Ljubljana, 2021 © Andrej Peunik / MGML

Do sedaj verjetno v slovenskem prostoru tako velike in likovno raznolike ter vsebinsko jasno usmerjene razstave povezane z vprašanji LGBTIQ+ še ni bilo. Na razstavi v Mestni galeriji Ljubljana razstavlja deset ustvarjalk in ustvarjalcev, ki s prepoznavnim likovnim jezikom zaznamujejo in opredeljujejo sodobno slovensko in širšo likovno umetnost.

Po razstavi bo popeljala Jasna Klančišar, fotografinja, profesorica, kustosinja in LGBT aktivistka, ki se predstavlja s fotografskima serijama portretov Razgaljena in Teža Pogleda, ki prevprašujeta nasilje okolice, kakršno vdira v naš vsakdan.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se