Ljubljana
MGML

Družinska delavnica Čudovito čudni svet

Nabrusite svinčnike, globoko zajamite sapo in zaplavajte v svet domišljije!

Na sobotni obisk galerije se bomo podali kot neustrašni raziskovalci in likovni ustvarjalci. Natančno si bomo ogledali razstavo in skušali razvozlati uganko, kdo se skriva, plazi in leta po slikarskih platnih.

Sobota
28
Jan 2023
Čas: 16:00–17:30
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Družine, otroci
Družinska delavnica Čudovito čudni svet

Po navdihu akademskih slikarjev Mitje Ficka in Marka Jakšeta bomo gradili svetove, polne fantastičnih bitij in sanjskih prizorov. Pripovedovali si bomo zgodbe in skušali ustvariti lasten »čudovito čudni svet«, poln skrivnostnih bitij, nenavadnih rastlin in mest, kjer prebivalci namesto hiš naseljujejo stolpnice iz gob. Zaplavali bomo v pozabljene podvodne svetove, se izgubljali v gozdovih letečih rib in utripajočem vrvežu mesta. Na delavnici bomo barvali, risali in izrezovali ter ustvarjene motive večkrat ponovili s pomočjo posebnega prerisovalnega papirja. Izrezane like, ozadja in predmete bomo zložili v več plasti ter s pomočjo pleksi stekel ustvarili posebno prostorsko “3D sliko”. Na koncu bomo nastalo umetnino še pravilno osvetlili in fotografirali.

Delavnica je primerna za otroke od 4 do 14 let. Cena za vso družino je 14 €.
Obvezne prijave sprejemamo do petka pred delavnico do 14.00 na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se