Ljubljana
MGML

Vodstvo po razstavi "Zgoščevanje" z Dušanom Zidarjem

skupinska razstava

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na javnem vodstvu po razstavi "Zgoščevanje", po kateri bosta popeljala kustos Sarival Sosič in umetnik Dušan Zidar, ki ustvarja pod psevdonimom Spiro Mason in pri­pada kon­cep­tu­alni ume­tni­ški usme­ri­tvi. 

Četrtek
15
Feb 2018
Čas: 17:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Vodstvo po razstavi "Zgoščevanje" z Dušanom Zidarjem
© Andrej Peunik/MGML

Mason v svo­jih delih želi pri­ka­zati obstoj več »rea­li­tet« v istem času na več kon­cih sveta, kar na spe­ci­fi­čen način obli­kuje našo obču­tlji­vost za tra­giko sodob­nega sveta.

Kiparska razstava z naslovom "Zgoščevanje "je intimna izkušnja, saj živimo znotraj sveta metafor, pojmov in odnosov, nekaterih izključno občih, a drugih subjektivnih. V svetu mnogoterosti individuumov pomenijo skulpture mnoštvo vzorcev, arhetipov, simbolov in idej, ki niso vezani na religiozne, ideološke ali metafizične sisteme, temveč so svobodne materializirane sile, tipi avtorskih spoznanj in čutenj, nekakšna ogledala samih idej.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se