Ljubljana
MGML

James Hatton, performans

James Hatton trenutno gostuje v rezidenčnem centru KC Tobačna 001, pri svojem delu uporablja medije analogne in digitalne gibljive slike, risbo, performans in fotografijo. Umetnikov performans bo potekal v pritličju Mestne galerije Ljubljana.

Četrtek
30
Mar 2017
Čas: 18:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
James Hatton
James Hatton

Letošnji rezidenčni umetnik v okviru izmenjave s Tottenham Hale International Studios iz Londona je James Hatton. Umetnik, ki trenutno gostuje v KC Tobačna 001, pri svojem delu uporablja medije analogne in digitalne gibljive slike, risbo, performans in fotografijo, in sicer kot lečo, skozi katero nadalje preučuje lastno fascinacijo nad omejenimi zmogljivostmi senzorične realnosti. Osmotsko razmerje med uničenjem in rekonstrukcijo mu omogoča temelje za ustvarjanje, ritem in pogovor pa drugi dve izhodišči za pristop, ki ga zaznamuje eksperimentiranje. Umetnik se pri svojem raziskovanju osredotoča na sociologijo, teologijo, fenomenologijo, ekonomijo, jezikoslovje ter filozofijo, njegova ustvarjalna praksa pa se vrti okoli različnih oblik pisanja kot so esejistični spisi, novele in konkretna poezija.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se