Ljubljana
MGML

Vodstvo po razstavi "CODE:RED" s Tadejem Pogačarjem

Pogačarjev pristop k projektom, ki tematizirajo paralelne ekonomije – njihov inherentni del je trgovina z ljudmi in z njo povezana seksualna industrija – temelji na zaupljivi medsebojni komunikaciji med udeleženci.

Torek
25
Sep 2018
Čas: 17:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
CODE:RED Benetke, Pohod rdečih dežnikov, javna akcija, 49. Beneški bienale sodobne umetnosti, Benetke, 2001
CODE:RED Benetke, Pohod rdečih dežnikov, javna akcija, 49. Beneški bienale sodobne umetnosti, Benetke, 2001

Projekt "CODE:RED" Tadeja Pogačarja in P.A.R.A.S.I.T.E. muzeja sodobne umetnosti je od prvih zametkov leta 1999 in prve javne manifestacije na Beneškem bienalu leta 2001 do današnjega dne doživel številne prezentacije, interpretacije in analize. Razstava "CODE:RED" v Mestni galeriji Ljubljana prinaša strnjen pregled in zapis vseh realiziranih "postaj" projekta in nekatere ključne informacije, relevantne za razumevanje stanja na področju konsolidacije pravic seksualnih delavcev. S podrobnim vpogledom v obstoječe dokumentarno gradivo, z besedili, intervjuji, videi, fotografijami in časopisi je tokrat "CODE:RED" prvikrat prikazan v celoti, mnoge stopnje in aktivnosti projekta pa so prav za ljubljansko razstavo dobile format umetniškega dela.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se