Ljubljana
MGML

Maxime Berthou & Mark Požlep: "Calliope ‒ In Corn We Trust"

Predstavitev projekta

"Calliope - In Corn We Trust” je projekt Maxima Berthou-ja in Marka Požlepa, ki se bo pričel kot obnova tradicionalnega parnika za križarjenje po 1.712 milj dolgi reki Mississippi vse od njenega izvira do ustja v Louisiani.

Torek
13
Nov 2018
Čas: 19:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Maxime Berthou & Mark Požlep: "Calliope ‒ In Corn We Trust"

Potovanje bo trajalo 50 dni, narekovale pa ga bodo omejene zmogljivosti kotla parnika. Postanki, namenjeni sečnji lesa, bodo nudili priložnost za vzpostavitev kontakta z lokalnimi kmeti ob reki in nabiranju koruze. Ob prihodu v New Orleans bo kotel čolna priključen na po meri izdelano destilirno napravo, s pomočjo katere bo nastal Moonshine ‒ čisti, nestarani, mitični alkohol prohibicije.
Med številnimi temami projekt "Calliope" razkriva plasti ameriške zgodovine, ki so povezane z reko Mississippi, avtohtonimi Indijanci, kolonializmom, suženjstvom, problematično uporabo koruze, pesticidov in gensko spremenjenih semen v ameriški agrikulturi, nenazadnje pa tudi z avanturističnimi zgodbami Marka Twaina.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se