Ljubljana
MGML

Performans "Od tu do tu"

Huzjanov performans je gesta, s katero umetnik vstopa na izbrano lokacijo in bosih nog meri razdalje med dvema arhitekturnima elementoma, ki ju naključno izbereta umetnik in novopečeni lastnik oziroma lastnica njegove knjige. Performans "Od tu do tu" bo potekal v okviru dogodka Poletna muzejska noč.

Sobota
17
Jun 2017
Čas: 19:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
None
© Andrej Peunik/MGML

Iz kolofona Huzjanove publikacije »OHO and the Korean Avant-Garde Association«:

Oseba, ki kupi ali dobi v last pričujočo publikacijo, ima pravico, da Ištvana Išta Huzjana prosi, naj se oglasi na lokaciji po njenem izboru in uprizori svoj projekt z naslovom OD TU DO TU. Huzjanov performans je gesta, s katero umetnik vstopa na izbrano lokacijo in bosih nog meri razdalje med dvema arhitekturnima elementoma, ki ju naključno izbereta umetnik in novopečeni lastnik oziroma lastnica knjige. Umetnik označi izhodiščno točko meritve tako, da na prvi arhitekturni element zapiše OD TU, na končno točko pa izmerjeno razdaljo DO TU MERI x STOPAL. Med izvajanjem performansa umetnik pripoveduje o svojem delu in kontekstu publikacije.

Performans Od tu do tu bo potekal v sklopu razstave Ištvana Išt Huzjana z naslovom "Mere", ki jo Mestna galerija Ljubljana gosti v okviru 32. grafičnega bienala Ljubljana.