Ljubljana
MGML

Odprtje razstave "CODE:RED" na Reki

Po pregledni razstavi CODE:RED v Mestni galerija Ljubljana (2018), ki jo je kurirala Alenka Gregorič, in postavitvi v intermedijskem centru Edith-Russ-Haus v Oldenburgu, se projekt seli v Mali salon Muzeja moderne in sodobne umetnosti na Reki (MMSU Reka).

Petek
23
Avg 2019
Čas: 20:00
Lokacija: Muzej moderne in sodobne umetnosti Reka (MMSU Rijeka) Krešimirova ulica 26c 51000 Rijeka Hrvaška
Odrasli, študenti, seniorji
Tadej Pogačar, CODE:RED
Tadej Pogačar, CODE:RED © Tomas Ruiz-Rivas

CODE:RED (1999 – danes) je eden najodmevnejših mednarodnih projektov Tadeja Pogačarja, ki ga je od poznih devetdesetih zasnoval v tesnem sodelovanju z nevladnimi organizacijami, eksperti in skupnostmi seksualnih delavcev. Projekt je gostoval v Evropi, Ameriki in Južni Ameriki, njegove edicije pa so bile predstavljene na vodilnih bienalih sodobne umetnosti v Benetkah, Sao Paulu, Istambulu, Pragi in Tirani. V dvajsetih letih delovanja je kritično problematiziral številne teme, ki so tesno povezane z življenjem in delom marginalnih urbanih manjšin, kot so neformalna ekonomija, javni prostor, samoorganizacija, trgovina z ljudmi ipd.

Razstava CODE:RED Reka je nastala v organizaciji Muzeja moderne in sodobne umetnosti Reka v sodelovanju z Mestno galerijo Ljubljana / MGML in Galerijo P74. Razstava CODE:RED Reka je del programa Evropske kulturne prestolnice Reka 2020.

Tor
16
Apr 2024
Voden ogled
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se