Ljubljana
MGML

Vodstvo po razstavi "Ko gesta postane dogodek"

Šestnajst konstruktivnih, kritičnih in domiselnih glasov tako skozi razstavljena dela ustvarja feministični besednjak, ki zajema strategije, oblike delovanja in utopične pristope, s pomočjo katerih je mogoče na novo misliti kolektivno akcijo, sodelovanje, solidarnost in skupni obstoj.

Sreda
9
Jun 2021
Čas: 17:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Ko gesta postane dogodek, Mestna galerija Ljubljana, 2021
Ko gesta postane dogodek, Mestna galerija Ljubljana, 2021 © Andrej Peunik / MGML

V sklopu razstave se predstavljajo: Anna Artaker, Nika Autor, Renate Bertlmann, Katharina Cibulka, Lana Čmajčanin, Magdalena Frey, Anna Jermolaewa, Roberta Lima, Polonca Lovšin, Dorit Margreiter, Ursula Mayer, Marjetica Potrč, Constanze Ruhm, Maruša Sagadin, Maja Smrekar, The Golden Pixel Cooperative.

Skupinska razstava Ko gesta postane dogodek je nastajala v tesnem dialogu z umetnicami, s katerim sta kustosinji motrili osnovne razmisleke o solidarnosti kot socialni podpori med ljudmi, med ljudmi in okoljem ter med ljudmi in drugimi živimi bitji. Po izbruhu pandemije koronavirusne bolezni v času snovanja razstave je bil okrepljen tudi razmislek o solidarnosti med umetniki, kustosi in ostalimi kulturnimi delavci ter kulturnimi institucijami. Vodilni motiv razstave je emancipatorni potencial umetnosti kot platforme za udejanjanje solidarnosti v praksi ter z njo povezanih gest, možnosti in nepredvidljivosti.

Razstava je bila premierno predstavljena v galeriji Künstlerhaus na Dunaju v kontekstu Leta sosedskega dialoga Slovenija – Avstrija 2019/2020.

Ob udeležbi na vodstvu po razstavi je potrebno upoštevati pravilo PCT (Prebolevniki - Cepljeni - Testirani). Ker je število udeležencev v zaprtih prostorih omejeno na eno osebo na 10 kvadratnih metrov oziroma več oseb iz skupnega gospodinjstva, bomo veseli, če nam udeležbo na vodstvu potrdite na elektronski naslov mestna.galerija@mgml.si.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se