Ljubljana
MGML

Avtorska interaktivna intervencija: Umetnik riše na vse živo

Z novodobnimi trendi neobremenjeno umetnost ustvarja samonikli umetnik Samo. Iskreno in neposredno oblikuje prepoznavno likovno govorico in ta se s številnimi umetniškimi deli približa ljudem s svojo preprosto, resnično in naravnost izrisano likovno zgodbo.

Četrtek
8
Jul 2021
Čas: 17:00
Lokacija: Mestna galerija Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Avtorska interaktivna intervencija: Umetnik riše na vse živo
© Matevž Paternoster / MGML

Razstava je do zdaj najobsežnejša predstavitev slikarjevih del. Umetnik razstavlja vse bistvene elemente svoje ustvarjalne poetike, ki bi jo lahko resnobno-humorno opredelili kot ortodoksni infantilizem, imbecilni ekspresionizem in abstraktni hedonizem. Njegova likovna dela izrazito temeljijo na liniji ali črti, neobičajnosti forme in barvi kot povezovalni materiji. Samo na poseben način orje po likovni umetnosti in vztrajno deluje na likovni poti, ki je ne moremo umestiti v nobeno umetniško smer ali trend, zato je preprosto samosvoj ustvarjalec.

V času razstave bo Samo spreminjal postavitve v nekaterih prostorih, risal po stenah in poskušal obiskovalce presenetiti še kako drugače. Poskušal bo do konca ohraniti razstavo kot živ in spreminjajoč se organizem.

Vljudno vabljeni na avtorsko umetniško intervencijo z umetnikom Samom.

Čet
23
Maj 2024
Otvoritev
Mestna galerija Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji, šolske in predšolske skupine, obiskovalci s posebnimi potrebami
Sre
26
Jun 2024
Delavnica
Mestna galerija Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se