Ljubljana
MGML

Julija podaljšan čas odprtja in ustvarjalne družinske delavnice

V vročih in dolgih poletnih dneh bo Mestna galerija Ljubljana julija odprta vsak dan (razen ponedeljka) od 11. do 21. ure. Vabimo vas, da večerni sprehod po Ljubljani združite z obiskom galerije. Oglejte si zanimivo fotografsko razstavo Mete Krese: Ste prišli, da boste ostali?

None
© Blaž Gutman

Ustvarjalna družinska delavnica: Ljubljanske razglednice

Pridružite se nam na posebnem večernem obisku galerije! V mesecu juliju smo za vas pripravili ustvarjalno delavnico, ki je namenjena družinam.
Delavnico bomo pričeli s sprehodom po aktualni razstavi Mete Krese: Ste prišli, da boste ostali? Med ogledom razstave bomo razmišljali o razlikah med reportažno in umetniško fotografijo ter se pogovarjali o vplivu fotografskega medija na našo percepcijo sveta. Po razstavi pa se bomo podali na ustvarjalno potovanje. Spoznavali bomo osnovne principe fotografije, kot so kadriranje, kompozicija in kontrast, ter skupaj raziskovali načine, kako zajeti zgodbe ljudi v našem bližnjem okolju.
S pomočjo fotokolaža bomo oživeli čarobno obdobje Ljubljane iz petdesetih in šestdesetih let. Skupaj bomo odkrivali živahno preteklost ljubljanskih ulic ter iz starih fotografij ustvarjali nove prizore. Na koncu bomo večplastne razglednice obogatili s posebno 'časopisno' poezijo, ki bo dodala prav poseben pečat našim umetninam.

Izvedba delavnic: sreda 5. julij in četrtek 13. julij 2023, od 19.00 do 20.30
Cena: 14 eur na družino.
Pohitite in si zagotovite svoje mesto na delavnici! Prijave zbiramo do 7. julija 2023 na mail: pedagoska.mestnagalerija@mgml.si. Število mest je omejeno.


Honza Zamojski

Vsak torek v juliju vas ob 17. uri vabimo na vodeni ogled gostujoče razstave Od umetniške prakse do tipografije. Ob 17.20 bo vodstvo v angleškem jeziku. Pop-up razstava, ki jo organizira Mednarodni grafični likovni center (MGLC), prikazuje razvoj fonta Rubin Sans v opusu Honze Zamojskega in Threedotstype od vpeljave posameznih črk leta 2014 do izdelave popolne različice v letu 2022.

Objavljeno: 4. 7. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se