Ljubljana
MGML

Carpet diem - delavnica umetniških preprog

Avgusta v galeriji gostimo ustvarjalno delavnico pod mentorstvom umetnice Andreje Benedejčič. Vabljeni k ustvarjanju, število mest je omejeno!

Carpet diem
Carpet diem © Klavdija Žele

Človeško potovanje je osrednji del naše kulture. Med selitvami človek nosi s seboj svojo zgodbo. Kot nomad prinaša s sabo preprogo, ki mu služi kot bivališče, kamor koli se odpravi. V preprogi so vtkane zgodbe plemena, pokrajine in tradicije...

Na prihajajoči delavnici bomo izdelali vsak svojo preprogo, na katero bomo vtkali lastne zgodbe. Doživeto bomo v likovni jezik prevedli s pomočjo abstraktnih simbolov, ki jih bomo razvili in odkrili v času trajanja delavnice. 

Delavnica bo potekala dva dni in bo sestavljena iz dveh delov:

1. dan (sobota): iskanje in oblikovanje simbolov, likovna zasnova
2. dan (nedelja): izdelava volnene preproge. 

Prvi dan bomo z različnimi vizualnimi in čutnimi igrami odprli poti do vira kreativnosti, našli simbole, barve in oblike, ki so za vsakogar druge. Sledi predstavitev orodja, pištole, materialov, skica ter začetni poskusi. Naslednji dan bomo skico prenesli na platno in z volno dokončali izdelek. Ob koncu delavnice udeleženci odnesejo preproge domov. 

Termin in ura:
12. in 13. avgust, od 10.00 do 13.00. 

Delavnica stane 150 €, v kar je vključen ves potrebni material. Vsak udeleženec delavnice dobi v uporabo svoj okvir in orodje za delo. Mesta so omejena, prijave zbiramo na andreja.benedejcic@gmail.com


Objavljeno: 7. 8. 2023

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se