Ljubljana
MGML

"Zgoščevanje je del materije in hkrati del ideje"

"Plastenje pogledov, materija, zgoščena v kiparskih formah, ali zgostitev časa, ujetega v geoloških plasteh kamnin, ki so stotine milijonov let po nastanku pridobile zglajen lesket modernistične skulpture."

None
© Andrej Peunik/MGML

"Ali človeške lutke, ki jim udarci – preveč konkretni in hrupni, da bi bili le metaforični – domala jemljejo tretjo dimenzijo. V Mestni galeriji Ljubljana vabijo k zretju na kiparstvo z neobičajne perspektive, izpostavljene v naslovu razstave: "Zgoščevanje."

"Kustos dr. Sarival Sosič v ljubljanski Mestni galeriji tradicionalno pripravlja tematske kiparske projekte, ki sodelujočim omogočajo ambiciozne, tudi velikoformatne predstavitve z novo produkcijo. V minulih sezonah je v bienalnem ritmu podpisal Pot skozi skulpturo (2012), Raztezanje kiparskih struktur (2014/15) in Valovanje v skulpturi (2016), na tovrstnih razstavah pa lahko tako rekoč že pred ogledom računaš na dve stalnici: na vtis, da uspeva kustos iz povabljenih umetnikov »izvleči« najboljše zamisli in realizacije, razstave ne razočarajo, in da bodo njihovi izdelki izbrani krovni temi kdaj sledili kot zavezujoči, kdaj pa tudi v precej ohlapnejšem okvirju."

Več o prispevku Vojka Urbančiča v Delu.

Objavljeno: 3. 3. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se