Ljubljana
MGML

Na Kitajskem se je odprla razstava Simptomi družbe

V Muzeju umetnosti Zheijang (Zheijang Art Museum) se je v soboto, 11. novembra odprla razstava "Simptomi družbe", ki jo kurira Alenka Gregorič, in s katero se Muzej in galerije mesta Ljubljane letos na Kitajskem predstavlja že drugič. Na razstavi so predstavljena dela več kot trideset priznanih mednarodnih umetnikov ter umetnikov mlajše generacije iz osrednje in vzhodne Evrope.

None

V sklopu razstave se predstavljajo umetniki: Marina Abramović in Ulay, Maja Bajević, Luchezar Boyadjiev, Jasmina Cibic, Nemanja Cvijanović, Lana Čmajčanin, Braco Dimitrijević, Vadim Fiškin, Tomislav Gotovac, Ion Grigorescu, Flaka Haliti, Ibro Hasanović, Irwin, Hristina Ivanoska in Yane Calovski, Pravdoliub Ivanov, Sanela Jahić, Dalibor Martinis, Radenko Milak in Roman Uranjek, Ivan Moudov, Alban Muja, Vladimir Nikolić, Adrian Paci, Neša Paripović, Lia Perjovschi, Dan Perjovschi, Anri Sala, Sašo Stanojkovik, Mladen Stilinović, Miha Štrukelj, Raša Todosijević, Milica Tomić, Sislej Xhafa in Katarina Zdjelar.

Razstavo, ki bo na ogled do 11. decembra 2017, je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pekingu.

Objavljeno: 12. 11. 2017

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se