Ljubljana
MGML

Razstava Simptomi družbe letos že drugič na ogled na Kitajskem

Muzej in galerije mesta Ljubljane se je letos v Muzeju umetnosti Guangdong (Guangdong Museum of Art), enem najpomembnejših umetniških muzejev na Kitajskem, predstavil z razstavo Simptomi družbe, ki jo kurira Alenka Gregorič. Tokrat pa se razstava, ki predstavlja povezano sliko regije in v ospredje postavlja več kot trideset priznanih mednarodnih umetnikov ter umetnikov mlajše generacije, odpira v petek, 10. novembra v Muzeju umetnosti Zheijang (Zheijang Art Museum).

None

»Razstava Simptomi družbe je rezultat lanskoletne slovenske kulturne odprave na Kitajsko, ki smo se je udeležili tudi predstavniki Muzeja in galerij mesta Ljubljane in je ena največjih predstavitev slovenske umetnosti na Kitajskem. Razstava se na Kitajskem predstavlja že drugič, kar je dokaz zanimanja Kitajske za umetniška dela, ki so nastala v naši regiji,« poudarja Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana.

Tudi tokrat je razstavo, ki bo na ogled do 11. decembra 2017, podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pekingu.

V sklopu razstave se bodo predstavili umetniki: Marina Abramović in Ulay, Maja Bajević, Luchezar Boyadjiev, Jasmina Cibic, Nemanja Cvijanović, Lana Čmajčanin, Braco Dimitrijević, Vadim Fiškin, Tomislav Gotovac, Ion Grigorescu, Flaka Haliti, Ibro Hasanović, Irwin, Hristina Ivanoska in Yane Calovski, Pravdoliub Ivanov, Sanela Jahić, Dalibor Martinis, Radenko Milak in Roman Uranjek, Ivan Moudov, Alban Muja, Vladimir Nikolić, Adrian Paci, Neša Paripović, Lia Perjovschi, Dan Perjovschi, Anri Sala, Sašo Stanojkovik, Mladen Stilinović, Miha Štrukelj, Raša Todosijević, Milica Tomić, Sislej Xhafa in Katarina Zdjelar.

Objavljeno: 7. 11. 2017

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se