Ljubljana
MGML

MGML na Kitajskem odpira razstavo Simptomi družbe

Skupinska razstava Simptomi družbe (Symptoms of Society), ki jo kurira Alenka Gregorič, se odpira v Muzeju umetnosti Guangdong – Guangdong Museum of Art na Kitajskem in bo na ogled od 27. maja do 15. julija 2017. 

None

Razstava se osredotoča na predstavitev umetniških del različnih generacij, držav in medijev. V procesu nastajanja razstave so se razvili večji tematski sklopi, ki naslavljajo različna vprašanja sodobne družbe – mesto in njegov urbani razvoj, nacionalne zgodovine in umetniške zgodovine, »skupni« umetniški sistemi in zgodovine, ozemlja, politike itd. Izbor del predstavlja povezano sliko regije in v ospredje postavlja tako priznane mednarodne umetnike kot tudi umetnike mlajše generacije.

V sklopu razstave se bodo predstavili umetniki: Marina Abramović in Ulay, Maja Bajević, Luchezar Boyadjiev, Jasmina Cibic, Nemanja Cvijanović, Lana Čmajčanin, Braco Dimitrijević, Vadim Fiškin, Tomislav Gotovac, Ion Grigorescu, Flaka Haliti, Ibro Hasanović, Irwin, Hristina Ivanoska in Yane Calovski, Pravdoliub Ivanov, Sanela Jahić, Dalibor Martinis, Radenko Milak in Roman Uranjek, Ivan Moudov, Alban Muja, Vladimir Nikolić, Adrian Paci, Neša Paripović, Lia Perjovschi, Dan Perjovschi, Anri Sala, Sašo Stanojkovik, Mladen Stilinović, Miha Štrukelj, Raša Todosijević, Milica Tomić, Sislej Xhafa in Katarina Zdjelar. Razstavo, v sklopu katere bo predstavljenih več kot trideset mednarodnih umetnikov iz regije, je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Veleposlaništvo Republike Slovenije v Pekingu.

Objavljeno: 21. 4. 2017

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se