Ljubljana
MGML

"Ko se umetniki lotijo obdelav, upodobitev in interpretacij telesa"

V Mestni galeriji Ljubljana je na ogled skupinska razstava z naslovom Telesnost. Po oceni kustosa Sarivala Sosiča je telo gotovo polje največje možne izraznosti, telesnost pa je rezultat najraznovrstnejših dejavnosti telesa: "Telesnost je namreč razvijanje telesa iz statičnega položaja ali forme v nekaj dinamičnega, dramatičnega, slikovitega in prožnega. Skozi ustvarjalni proces postaja telesnost glavni nosilec pripovedi, informacij in končnih vtisov."

None
© Rajko Bizjak

"Kot je še v razstavni katalog zapisal umetnostni zgodovinar Sosič, umetniki razvijajo podobe skozi različne avtorske praktike, in sicer s preobrazbo vsakdanjih elementov življenja v imaginarne koncepte. V končni elementarnosti likovnih del je funkcija teh konceptov dejaven diskurz, ki naj bi omogočal in ponujal najširše polje interpretacije, vezane tako na osebne zgodbe kot na družbena dogajanja."

"Telo posameznika in njegova telesnost kot reakcija na dane razmere in razmerja tvorita mehanizem, za katerega so značilne vizualne pomenske zgostitve, izraznost v obliki mnogoterosti podob ter avtorsko prepoznavni koncepti, ki so izpeljani skozi odzive bistvenih elementov telesnosti."

Več si lahko preberete v prispevku RTV Slovenija.

Objavljeno: 23. 2. 2017

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se