Ljubljana
MGML

V Mestni galeriji Ljubljana razstavljajo umetnice, ki so zaradi obravnave občutljivih tem dvignile veliko prahu v slovenski javnosti

Razstavi moške slikarske selekcije s provokativnim naslovom "Better doggy style than no style", ki je bila v Mestni galeriji Ljubljana na ogled v preteklem letu, sedaj duhovito vračajo udarec umetnice s svojim "pussy styleom". V slopu razstave "Prrrrrrr" se predstvljajo avtorice, ki bodisi šele dobro vstopajo v polje sodobne vizualne tvornosti ali so s konsistentnim pristopom, javnimi nastopi in pomembnimi, tudi mednarodnimi nagradami že vidno in odmevno opozorile na svoje delo v slovenskem in mednarodnem prostoru.

None
© Andrej Peunik/MGML

Nekatere od njih so z artikuliranim vizualnim besednjakom in problematizacijo aktualnih perečih vprašanj in občutljivih, tabuiziranih tem dvignile v zadnjem času nemalo neupravičenega prahu v širši slovenski srenji. Na razstavi so predstavljena dela Suzane Brborović, Špele Čadež, Olje Grubić, Duše Jesih, Simone Semenič & Nade Žgank, Maje Smrekar.  

Objavljeno: 29. 6. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se