Ljubljana
MGML

Predstavitev projekta "Calliope ‒ In Corn We Trust" v Mestni galeriji Ljubljana

"Calliope - In Corn We Trust” je projekt Maxima Berthou-ja in Marka Požlepa, ki se bo pričel kot obnova tradicionalnega parnika za križarjenje po 1.712 milj dolgi reki Mississippi vse od njenega izvira do ustja v Louisiani. Potovanje bo trajalo 50 dni, narekovalo pa ga bodo omejene zmogljivosti kotla parnika.

None

Postanki, namenjeni sečnji lesa, bodo nudili priložnost za vzpostavitev kontakta z lokalnimi kmeti ob reki in nabiranju koruze. Ob prihodu v New Orleans bo kotel čolna priključen na po meri izdelano destilirno napravo, s pomočjo katere bo nastal Moonshine ‒ čisti, nestarani, mitični alkohol prohibicije.
Med številnimi temami projekt Calliope razkriva plasti ameriške zgodovine, ki so povezane z reko Mississippi, avtohtonimi Indijanci, kolonializmom, suženjstvom, problematično uporabo koruze, pesticidov in gensko spremenjenih semen v ameriški agrikulturi, nenazadnje pa tudi z avanturističnimi zgodbami Marka Twaina.
Umetnika bosta proces projekta predstavila na dogodku, ki bo potekal v torek, 13. novembra, ob 19. uri v Mestni galeriji Ljubljana. 

Objavljeno: 26. 10. 2018

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se