Ljubljana
MGML

V MMSU Reka se odpira razstava CODE:RED

Po regledni razstavi CODE:RED v Mestni galerija Ljubljana (2018), ki jo je kurirala Alenka Gregorič, in postavitvi v intermedijskem centru Edith-Russ-Haus v Oldenburgu, se projekt seli v Mali salon Muzeja moderne in sodobne umetnosti na Reki (MMSU Reka). Odprtje razstave z novo postavitvijo (fotografijami, video deli, kolaži) in dokumentarnim materijalom bo potekalo v petek, 23. avgusta 2019 ob 19. uri.

None
© Tomas Ruiz-Rivas

CODE:RED (1999 – danes) je eden najodmevnejših mednarodnih projektov Tadeja Pogačarja, ki ga je od poznih devetdesetih zasnoval v tesnem sodelovanju z nevladnimi organizacijami, eksperti in skupnostmi seksualnih delavcev. Projekt je gostoval v Evropi, Ameriki in Južni Ameriki, njegove edicije pa so bile predstavljene na vodilnih bienalih sodobne umetnosti v Benetkah, Sao Paulu, Istambulu, Pragi in Tirani. V dvajsetih letih delovanja je kritično problematiziral številne teme, ki so tesno povezane z življenjem in delom marginalnih urbanih manjšin, kot so neformalna ekonomija, javni prostor, samoorganizacija, trgovina z ljudmi ipd. V okviru projekta CODE:RED sta bili izdani dve knjigi s teoretskimi prispevki, tri številke časopisa Sex Worker, dve knjigi umetnika, video dela ter arhiv CODE:RED (z revijami, časopisi, plakati, letaki, tiskovinami, dokumenti, propagandnim materialom).

Razstava CODE:RED Reka je nastala v organizaciji Muzeja moderne in sodobne umetnosti Reka v sodelovanju z Mestno galerijo Ljubljana / MGML in Galerijo P74. Razstava CODE:RED Reka je del programa Evropske kulturne prestolnice Reka 2020.

Objavljeno: 21. 8. 2019

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se