Ljubljana
MGML

Umetnost v izolaciji

Akcija Mestne galerije Ljubljana / MGML za podporo umetnikom v času krize

V času, ko je strah večji kot ustvarjalnost, panika večja od navdiha, slabih novic več kot dobrih, smo se v Mestni galeriji Ljubljana odločili, da po kanalu, ki ga trenutno spremlja veliko število ljudi, širimo umetnost. Vrata naše galerije do nadaljnjega ostajajo zaprta, zato pa na Facebooku odpiramo prostor vsem umetnikom/-cam in ustvarjalcem/-kam, da s svojo kreativnostjo in umetniškimi deli kljubujejo zaskrbljenosti, ki nas trenutno obdaja.

Ilustracija: Milanka Fabjančič
Ilustracija: Milanka Fabjančič

Prepričani smo, da v tem času nastaja ogromno zanimivih del, zato vas vljudno vabimo, da nam na elektronski naslov umetnostvizolaciji@gmail.com posredujete umetniška dela, ki nastajajo v času socialne izolacije in s katerimi naslavljate trenutno situacijo, v kateri smo se znašli. Prva »otvoritev« razstave na Facebooku bo v petek, 20. marca, ob 19. uri, nato pa si bodo »otvoritve« sledile glede na število prejetega materiala.

Po končani karanteni bomo v Mestni galeriji Ljubljana zbrali originalna dela in pripravili donatorski večer, s katerim bomo po svojih najboljših močeh pripomogli k reševanju finančne situacije avtorjev, v kateri so se znašli zaradi širjenja korona virusa.

Vljudno vas prosimo, da nam posredujete fotografije oziroma reprodukcije umetniških del v jpeg / png / gif formatu ter pripišete ime avtorja/-ice in naslov dela. Ker je tudi naša Facebook galerija »prostorsko omejena«, vas prosimo, da posamezen/-na avtor/-ica pošlje največ pet umetniških del.

Prva, ki nam je posredovala svoja dela, nastala v času socialne izolacije, je ilustratorka Milanka Fabjančič, ki nas je s svojo ustvarjalnostjo pravzaprav spodbudila k začetku akcije. Iskreno si želimo, da ji bo sledilo čim več ustvarjalcev/-k, ki bodo pripomogli, da se v teh dneh umetnost širi hitreje kot virus!

Objavljeno: 17. 3. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se