Ljubljana
MGML

Vpis v 18. generacijo šole Svet umetnosti

Svet umetnosti, šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje, vpisuje že 18. generacijo. K prijavi vabimo vse, ki vas zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in bi želeli skozi teoretske in praktične module pobliže spoznati delo kuratorjev in kuratork, ne glede na izkušnje, starost ali izobrazbo.

None

Šola Svet umetnosti je bila ustanovljena leta 1996 in je najstarejši izobraževalni program na področju kuratorskih praks v Sloveniji. Dvoletni program vključuje predavanja, delavnice, praktično in terensko delo. Udeleženci in udeleženke pridobijo raznolika znanja o umetnostnem sistemu, mehanizmih financiranja, dobijo osnovne informacije o spletnem komuniciranju, marketingu in menedžmentu, spoznajo umetnike in umetnice, področne strokovnjake in strokovnjakinje, dobijo vpogled v kritiški in teoretski aparat ter med snovanjem razstav nabirajo praktične izkušnje. V programu sodeluje več kot trideset sodelavcev in sodelavk, izobraževanje pa se bo sklenilo s pripravo razstave pod mentorskim vodstvom Alenke Gregorič in Vadima Fiškina.

Program Svet umetnosti je zasnovan v partnerstvu s Cukrarno/Muzej in galerije mesta Ljubljane in bo trajal od januarja 2021 do junija 2022. Izobraževanje je izrazito praktično usmerjeno in se bo povezovalo z aktualnimi vsebinami Cukrarne.

Več informacij o programu in vpisu je dostopnih na tem naslovu.

Objavljeno: 4. 12. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se