Ljubljana
MGML

Na Dunaju se je odprla razstava z naslovom "Ko gesta postane dogodek"

V galeriji Künstlerhaus na Dunaju se je danes odprla razstava, ki je na stala v sodelovanju z Mestno galerijo Ljubljana, in na kateri sodeluje šestnajst umetnic iz Slovenije in Avstrije. Skupinska razstava slovenskih in avstrijskih umetnic je eden večjih projekt v okviru Leta sosedskega dialoga Slovenija – Avstrija 2019/2020.

Marjetica Potrč, The World in the Age of Stories, instalacija, 2020
Marjetica Potrč, The World in the Age of Stories, instalacija, 2020

Umetnice se v okviru razstave sprašujejo, ali in pod kakšnimi pogoji posamezna gesta prekine na videz naraven potek stvari in kako lahko posledično ta gesta postane dogodek oziroma povezovalna sila med ljudmi. Šestnajst večglasnih, kritičnih, konstruktivnih in domiselnih glasov ustvarja feministični besednjak, ki zajema strategije, oblike delovanja in utopične pristope, s pomočjo katerih je mogoče  na novo misliti kolektivno akcijo, sodelovanje, solidarnost in skupni obstoj.

V sklopu razstave, ki jo kurirata Alenka Gregorič in Felicitas Thun-Hohenstein, se predstavljajo: Anna Artaker, Nika Autor, Renate Bertlmann, Katharina Cibulka, Lana Čmajčanin, Magdalena Frey, Anna Jermolaewa, Roberta Lima, Polonca Lovšin, Dorit Margreiter, Ursula Mayer, Marjetica Potrč, Constanze Ruhm, Maruša Sagadin, Maja Smrekar, The Golden Pixel Cooperative.

Objavljeno: 8. 12. 2020

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se