Ljubljana
MGML

Podaljšana prijava na natečaj "Trikotna glava, kvadratno telo"

Mestna galerija Ljubljana je ponovno odprta, podaljšali pa smo tudi ustvarjalni natečaj, ki poteka ob razstavi Dragice Čadež in nosi naslov »Trikotna glava, kvadratno telo«. Sprehodili smo se skozi leseni gozd umetničinih skulptur, med razstavljenimi deli poiskali navdih za izdelavo svojih umetnin ter pripravili video delavnico za najmlajše.

Julija, Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica
Julija, Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Do sedaj smo prejeli več kot 70 fotografij abstraktnih figur, pri izdelavi katerih so najmlajši domiselno uporabili vse od kuhinjskega pribora in pisarniških pripomočkov do odpadnega materiala in igrač. Ustvarjalno delavnico so pri pouku likovne umetnosti odločili uporabili tudi učitelji - do sedaj so nas razveselili izdelki iz Osnovne šole Veliki Gaber, Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica ter ljubljanske Gimnazije Jožeta Plečnika.

Video delavnico si lahko ogledate na spodnjem posnetku, svoje izdelke pa nam na naslov pedagoska.mestna@mgml.si lahko pošljete vse do petka, 12. februarja.


Prejete izdelke bomo objavili na družabnih omrežjih, avtorji in avtorice najbolj domiselno izdelanih abstraktnih figur pa bodo po zaključku natečaja tudi nagrajeni.

Objavljeno: 28. 1. 2021

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se