Ljubljana
MGML
Sol in sladkor
Interdisciplinarna predavanja dr. Marka Prpiča
Govorimo o hrani in kako je ta vplivala na potek svetovne zgodovine.
Torek
25
Jan 2022
Čas: 17:00–18:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
![Sol in sladkor](/media/cache/3c/f0/3cf07cb76cfd9e47af63f62beffef40f.jpg)
© svetovni splet
Med začimbe lahko uvrstimo tudi sol in sladkor. Sol je edina dodatek k hrani, ki ga človeški organizem potrebuje. Vse do iznajdbe hladilnih in zamrzovalnih naprav je bila nepogrešljiva pri konzerviranju živil, še posebej mesa. Tudi sladkor so uporabljali kot konzervans. Srednjeveški gurmani so imeli radi kombinacijo sladkega in kislega, tako da je bil nepogrešljiv v srednjeveški kuhinji. Ker je zdravila naredil užitnejša, ga najdemo v številnih medicinskih pripravkih.
Tako sol kot sladkor sta danes na slabem glasu, in priporočila medicinske stroke pravijo, da moramo biti pri njihovi uporabi previdni.
Sob
20
Jul 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana
• Odrasli, študenti, seniorji
Sob
20
Jul 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana
• Odrasli, študenti, seniorji
Sre
24
Jul 2024
Sob
27
Jul 2024
Prireditev na prostem, Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana
• Odrasli, študenti, seniorji
Sob
27
Jul 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana
• Odrasli, študenti, seniorji
Predavanje je odprto za javnost; prijavo nanj nam pošljite na prijava@mgml.si.
Da nam bo vsem lažje, ne odpovedujemo, ampak prilagajamo.
Posamezno predavanje stane 5 €, sklop mesečnih pa 12 €.