Ljubljana
MGML

Harmonija zvočne kopeli med zidovi Turjaške palače

Poskrbite za svoje telo ter se prepustite sprostitvi ob zvokih himalajskih posod, gongov in drugih zvočil v ambientu Turjaške palače, ki šepeta zgodbe treh stoletji.

Naj se pomlad prične ob sproščujočih glasovih zvočnih posod dr. Helene Korošec.

Četrtek
24
Mar 2022
Čas: 19:00–20:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Harmonija zvočne kopeli med zidovi Turjaške palače

Zvok zvočnih posod spodbuja delovanje vseh čutil. Deluje celostno tako na telo, kot na um in dušo. Omogoča hitro in učinkovito sproščanje napetosti, odpravlja blokade v telesu in prispeva k regeneraciji in revitalizaciji. Če se prepustite zvoku terapevtskih zvočnih posod in gonga, vas lahko le ti popeljejo do občutka notranjega miru, uravnoteženih čustev, umirjenega uma in sproščenega telesa.

Dr. Helena Korošec, prof. se že vrsto let izkustveno in raziskovalno ukvarja z učinki in delovanjem terapevtskega zvoka tako na posameznika kot na skupino. Je certificirana praktičarka zvočne masaže in certificirana strokovnjakinja področja komunikacije z zvokom za otroke. Izvaja skupinske zvočne kopeli, individualne zvočne masaže in zvočne terapije za krepitev zdravja, odpravo blokad in sproščanje. Metode dela z zvokom in njegove učinke študira v okviru Britanske akademije za terapijo z zvokom The British Academy for Sound Therapy. O delovanju zvočnih posod na človekovo celostno počutje piše članke, izvaja programe 'Skrb za zdravje na delovnem mestu' ,vodi delavnice in predavanja za posameznike, skupine in podjetja.


S seboj prinesite ležalno podlogo, toplo odejo, blazino za pod glavo/ hrbet in steklenico z vodo. Tla so ogrevana.

Pridite 10 minut pred pričetkom, da se v miru pripravite. Vrata ob 19. uri zapremo.

Cena je 19 €/osebo. Cena na otroka je 16 €. Vsakemu udeležencu/družini bomo podarili tudi bon za enkraten obisk Mestnega muzeja in ogled razstav v Mestnem muzeju Ljubljana (veljavnost do konca junija 2022).

Prijave zbiramo na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506 do srede, 23. marca oz. do zapolnitve mest. Prijava je potrjena, ko je izvedeno plačilo.

Čet
11
Apr 2024
Konferenca
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pet
12
Apr 2024
Konferenca
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
16
Apr 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
18
Apr 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se