Ljubljana
MGML

Pomladna harmonija zvočne kopeli v atriju Turjaške palače

Pomlad se je prebudila, telo vas kliče, da poskrbite zanj, zato se prepustite sprostitvi ob zvokih himalajskih posod, gongov in drugih zvočil v mogočnem ambientu Turjaške palače, ki šepeta zgodbe več stoletij.

Četrtek
26
Maj 2022
Čas: 19:00–20:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, družine, študenti, seniorji
Zvočna kopel v Mestnem muzeju Ljubljana
Zvočna kopel v Mestnem muzeju Ljubljana © Arhiv dr. Helene Korošec

Zvok zvočnih posod spodbuja delovanje vseh čutil. Deluje celostno tako na telo, kot na um in duha. Omogoča hitro in učinkovito sproščanje napetosti, odpravlja blokade v telesu in prispeva k regeneraciji in revitalizaciji. Če se prepustite zvoku terapevtskih zvočnih posod in gonga, vas lahko le ti popeljejo do občutka notranjega miru, uravnoteženih čustev, umirjenega uma in sproščenega telesa.
Dr. Helena Korošec, prof. se že vrsto let izkustveno in raziskovalno ukvarja z učinki in delovanjem terapevtskega zvoka tako na posameznika kot na skupino. Je certificirana praktičarka zvočne masaže in certificirana strokovnjakinja področja komunikacije z zvokom za otroke. Izvaja skupinske zvočne kopeli, individualne zvočne masaže in zvočne terapije za krepitev zdravja, odpravo blokad in sproščanje. Metode dela z zvokom in njegove učinke študira v okviru Britanske akademije za terapijo z zvokom The British Academy for Sound Therapy. O delovanju zvočnih posod na človekovo celostno počutje piše članke, izvaja programe Skrb za zdravje na delovnem mestu, vodi delavnice in predavanja za posameznike, skupine in podjetja.


S seboj prinesite ležalno podlogo, odejo, blazino za pod glavo/ hrbet in vodo.

Pridite 10 minut pred pričetkom, da se v miru pripravite. Vrata ob 19. uri zapremo.

Cena je 19 €/osebo. Cena na otroka je 16 €. Vsakemu udeležencu/družini bomo podarili tudi bon za enkraten obisk Mestnega muzeja in ogled razstav v Mestnem muzeju Ljubljana (veljavnost do konca decembra 2022).

Prijave zbiramo na prijava@mgml.si ali 01 24 12 506 do srede, 25. maja oz. do zapolnitve mest. Prijava je potrjena, ko je izvedeno plačilo.

Dogodek je primeren za odrasle in družine.

Sob
29
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
1
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Sob
6
Jul 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
8
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Tor
9
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se