Ljubljana
MGML

UNDERSTORIES BAROQUE ENSEMBLE (Italija)

Poletna koncertna sezona 2022

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2022.

Sreda
3
Avg 2022
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
UNDERSTORIES BAROQUE ENSEMBLE (Italija)
© Imago Sloveniae

Leta 2018 ustanovljena zasedba UnderStories Baroque Ensemble se osredotoča na raziskovanje vzpona violončela kot samostojnega instrumenta. Ansambel, ki je bil sprva sestavljen iz dveh violončelov in čembala, se je za obogatitev zvoka skupine odločil dodati dvojno harfo in violon. Njihov namen je obravnavati baročno glasbo tako liberalno, kot so jo v obdobju nastanka, ko je bilo aranžiranje in spreminjanje orkestracije na videz znanega repertoarja povsem običajno.

Zato se je zasedbi zdela uporaba dveh pikolo violončelov nujna. Zaradi zvoka in uglasitve instrumenta je prepis violinske glasbe še posebej idiomatičen. Zasedba želi občinstvu ponuditi doživetje repertoarja, ki ga sicer morda še ne pozna.

Zasedba se je porodila iz srečanja Clare Pouvreau in Bartolomea Dandola Marchesija na Univerzi za glasbo v Frankfurtu. Člani in članice ansambla so študirale na najbolj prestižnih evropskih šolah: Kraljevi konservatorij v Haagu, na baselski Scholi Cantorum, na solnograškem Mozarteumu in Civici Scuoli di musica Claudio Abbado v Milanu. So nagrajenci mnogih mednarodnih tekmovanj, kot so Bachovo tekmovanje v Leipzigu, Förderpreis Alte Musik Saarland v Saarbrücknu in göttingensko Handelovo tekmovanje. Posamično so sodelovali s priznanimi glasbeniki, kit so Ton Koopman, Lars Ulrik Mortensen, Kristin von der Goltz, Petra Mullejeans, Paolo Pandolfo, Catherine Jones, Mara Galassi in Amandine Beyer. Gostovali so na festivalih, kot so utrechtski Oude Musik Festival, Ambronay Festival, MA Bruges Festival, in sodelovali z zasedbami, kot so Orkester osemnajstega stoletja in Freiburški baročni orkester. Junija 2019 so na tekmovanju zgodnje glasbe v dolini Loare prejeli nagrado občinstva. Leta 2021 so se predstavili na IYAP (mednarodna revija mladih talentov) in gostovali na festivalu AMUZ.


Vstop prost.

Več o koncertu si lahko preberete na tej povezavi.

V sodelovanju z:


Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti
Tor
7
Maj 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
9
Maj 2024
Pogovor
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
16
Maj 2024
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
18
Maj 2024
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se