Ljubljana
MGML

TRIO HORVAT–WERNIG–POSNER (Slovenija, Nemčija, Združeno kraljestvo)

Poletna koncertna sezona 2022

Imago Sloveniae – Podoba Slovenije vabi k obisku poletne koncertne sezone 2022.

Sreda
27
Jul 2022
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji, obiskovalci s posebnimi potrebami
TRIO HORVAT–WERNIG–POSNER (Slovenija, Nemčija, Združeno kraljestvo)
© Imago Sloveniae

Izjemno nadarjena glasbenica Maja Horvat je letos zaključila program Artist Diploma na prestižnem Kraljevem kolidžu v Londonu v razredu Aline Ibragimove. Po diplomi na konservatoriju v Ljubljani v razredu Volodje Balžalorskega je za to institucijo uspešno opravila sprejemne izpite z najboljšimi ocenami med vsemi sodelujočimi kandidati. Leta 2019 je dobila nagrado Emily Anderson, ki jo podeljuje Kraljeva filharmonična družba. Kot solistka je nastopila z orkestrom Slovenske filharmonije in Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, Komornim orkestrom Mendelssohn, Simfoničnim orkestrom Nacionalnega poljskega radia, Simfoničnim orkestrom KGBL in drugimi. Aktivna je kot solistka in kot komorna glasbenica. Redno koncertira s svojim Kvartetom Brompton, s katerim so pred kratkim debitirale v Wigmore Hallu. V priložnostnih komornih zasedbah igra tudi s priznanimi glasbeniki, kot so sir András Schiff, Nicholas Tetzlaff, Tabea Zimmerman, Daniel Rowland in Thomas Carroll. Nastopila je tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije na letošnji otvoritvi festivala Imago Sloveniae.

Violistka Emma Wernig, ki jo je revija The Strad označila za »novo vzhajajočo zvezdo viole«, je mlada umetnica s pristnim glasbenim izrazom. Iz rodne Kalifornije jo je glasba popeljalo po vsem svetu. Je nagrajenka številnih mednarodnih tekmovanj. Emma je prejemnica prestižne nagrade Barbirolli na mednarodnem tekmovanju za violo Tertis 2019. Kot rezultat zmage na mednarodnem tekmovanju za violo Cecila Aronowitza je leta 2021 skupaj s pianistom Albertom Cano-Smitom izdala svoj prvi album redkih avstrijskih del za violo pri založbi Champs Hill, ki je bil kritiško zelo uspešen. Nastopila je na Festspiele Mecklenburg-Predpomorjanska, Francoskem Festivalu de Musique de Wissembourg, Krzyzowa Music, Verbier Festival Academy, Kronbergovem festivalu Komorna glasba povezuje svet in na festivalu Vevey Spring Classic v Švici. Kot štipendistka Mozart Gesellschaft Dortmund nastopa kot solistka v njihovi sezoni 2021/22. Sodelovala je z umetniki, kot so Janine Jansen, Gidon Kremer, Lynn Harrell, Steven Isserlis, Daniel Müller Schott, Christian Tetzlaff, Nils Mönkemeyer, Anthony Marwood. Emma Wernig je diplomirala na konservatoriju Colburn in magistrirala pri Ettoreju Causa na Yale School of Music. Trenutno študira pri Tabei Zimmermann na Musikhochschule Hanns Eisler in prebiva v Berlinu v Nemčiji.

Leta 2018 je Tim Posner postal prvi britanski čelist, ki je prejel nagrado na mednarodnem tekmovanju Karla Davidova v Latviji. Tim je nastopil kot solist z orkestri, vključno z NDR Radiophilharmonie, Royal Philharmonic Orchestra in London Mozart Players. Vrhunci sezone 2021/22 vključujejo posnetek Cipriani Potterjevega Concertante z BBC NOW, premiero Koncerta Pola Piattija in turnejo IMS Open Chamber Music. Leta 2010 je Tim ustanovil Trio Teyber s Timom Crawfordom in Timothyjem Ridoutom. Nastopal je na mednarodnih festivalih komorne glasbe, vključno s festivali IMS (Open Chamber Music), Molyvos, Musikdorf Ernen, Cheltenham in Kronberg. Sodeloval je z glasbeniki, kot so Gidon Kremer, sir András Schiff, Christian Tetzlaff, Liza Ferschtman, Anthony Marwood in Kvartet Doric. Nastopal je kot gostujoči glavni violončelist z orkestri, vključno z Amsterdamsko simfonietto, Nemško komorno filharmonijo in Kammerakademie Potsdam. Tim študira v solo razredu Leonida Gorohova v Hannovru. Veliko navdiha črpa iz mojstrskih tečajev s Stevenom Isserlisom.


Vstop prost.

Več o koncertu si lahko preberete na tej povezavi.

V sodelovanju s

Čet
11
Apr 2024
Konferenca
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pet
12
Apr 2024
Konferenca
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
16
Apr 2024
Predstavitev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Čet
18
Apr 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
20
Apr 2024
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se