Ljubljana
MGML

Lepopisne vaje

Letos praznujemo Plečnikovo leto 2022. Mojster Plečnik je lepopisju posvečal veliko pozornosti in njegovemu zgledu bomo na letošnjih štirih kaligrafskih delavnicah za začetnike sledili tudi mi!

Prva izmed štirih delavnic pod vodstvom mojstrice umetnosti lepega pisanja Katarine Rojc je ogrevalne narave, da bo svinčnik bolje ležal v roki in bomo znali dobro voditi linije.

Sobota
1
Okt 2022
Čas: 10:00–13:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Lepopisne vaje s Katarino Rojc
Lepopisne vaje s Katarino Rojc © Katarina Rojc

Kot se za muzej spodobi, se radi obračamo v preteklost in izkušnja preteklosti je lahko tudi stik s pisavo nekega obdobja ali osebnosti.

Na delavnica se bomo z našo zunanjo sodelavko, izkušeno učiteljico kaligrafije, Katarino Rojc, lepopisja učili od začetka. Navdih bomo iskali tako v Plečnikovih rokopisih z razstave Plečnik: metropola, kraj, vrt, ki je prav zdaj na  ogled v muzeju, kakor tudi pri majhnem presenečenju, ki ga pripravljamo samo za tiste, ki se bodo delavnice udeležili.


Na prvi od štirih delavnic nas najprej čaka nekaj sproščujočega risanja nato pa prave grafomotorične vaje. Za zaključek ponovitev malih in velikih pisanih črk, kot jih vsi poznamo. Namen je razlikovati med osebnim rokopisom in lepopisom kjer se likovno angažiramo.

Cena 32 eur* vključuje delovne liste, za pribor je poskrbljeno. Informacije in rezervacija mest na prijava@mgml.si ali 01/2412 506 (pot-pet, 8:00-15:00)


Štiri začetne kaligrafske delavnice so: Lepopisne vaje, prva delavnica od štirih, daje kondicijo roki. Moderna kaligrafija, druga delavnica od štirih, spodbuja kreativnost. Osnovna pisava, tretja od štirih je za spoznavanje pisanja s prirezanim peresom. Italika, četrta delavnica, daje poudarek načrtovanju in pravi meri.

*Udeleženci ob vpisu na več delavnic prejmejo popust: 1 = 32 eur, 2 = 60 eur, 3 = 87 eur, 4 = 115 eur.

Pon
6
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine
Tor
7
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestna galerija Ljubljana • Družine
Sre
8
Feb 2023
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Čet
9
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine
Pet
10
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se