Ljubljana
MGML

Vokalni ansambel Lalá (A): Brez zadržkov

Sinergija vokalne glasbe in arhitekture mojstra Plečnika.

Prvi koncert v ciklu PLEČNIK IN A-CAPPELLA 2022 (zaradi slabe vremenske napovedi je koncert z vrta Plečnikove hiše prestavljen v Mestni muzej Ljubljana)

Četrtek
8
Sep 2022
Čas: 20:30–22:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Vokalni ansambel Lalá
Vokalni ansambel Lalá

Tretjo izdajo koncertnega cikla Plečnik in A-cappella bomo 8. septembra pričeli kar »pri mojstru doma«, na njegovem vrtu za hišo v Trnovem, kjer so so se porajale številne arhitekturne kreacije.

Na otvoritvenem koncertu bo nastopil priznani avstrijski vokalni ansambel Lalá, ki velja za enega vodilnih a-cappella sestavov v Avstriji. Letos v ciklu gostimo 4 izstopajoče domače skupine in prvič tudi eno tujo zasedbo, ki prihaja iz Avstrije, katere glavno mesto Dunaj je bil prva pomembna postaja Plečnikove arhitekturne poti.

Vokalni ansambel Lalá je bil ustanovljen že leta 2006. Navdušuje s svojim homogenim zvokom ter edinstvenimi skladbami in priredbami. Pohvali se lahko z mednarodnimi nagradami, kot je zmaga na mednarodnem tekmovanju A-cappella v Leipzigu v Nemčiji, nagrada Xinghai v Guangzhouju na Kitajskem in nagrada občinstva na priznanem avstrijskem tekmovanju a-cappella Vokal.total v Gradcu. Zasedba je nastopala že po vsem svetu, od Avstrije, Nemčije, Italije, Švice, Češke in Sardinije, Alžirije, Norveške pa vse do Kitajske in Tajvana. Posnela je že 7 zgoščenk. V zadnjih letih se osredotoča na področje jazz in pop glasbe. Koncert je podprl Avstrijski kulturni forum.

Koncerti cikla Plečnik in A-cappella potekajo ob četrtkih med 8. 9. in 6. 10. 2022 na različnih Plečnikovih lokacijah po Ljubljani.

Več informacij o koncertih: www.plecnikinacappella.si

Vstopnice: www.eventim.siKoncertni cikel, ki poteka ob četrtkih, med 8.9. in 6.10.2022, organizira zavod im.puls art. Umetniški vodja cikla je Niko Houška. Koncertni cikel sofinancira Mestna občina Ljubljana, glavna partnerica cikla pa je Zavarovalnica Triglav, d.d., ki je tesno povezana z opusom Jožeta Plečnika, saj je mojster Plečnik zasnoval tudi današnji sedež podjetja v Ljubljani na Miklošičevi ulici. Projekt podpirajo še Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK), Avstrijski kulturni forum in Plečnikova hiša.  

Sob
29
Jun 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
1
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Sob
6
Jul 2024
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
8
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Tor
9
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se