Ljubljana
MGML

Baročna popotovanja po baročni Evropi

Lepo vabljeni na 2. koncert iz cikla "Baročna popotovanja po baročni Evropi" na katerem se bosta predstavila v duu italijanski čembalist Alberto Gaspardo in slovenska čembalistka Eva Dolinšek,

Sreda
26
Okt 2022
Čas: 20:00–21:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Baročna popotovanja po baročni Evropi

Na programu:
A. Soler, B. Galuppi, W.F. Bach, F. Bonazzi
************************
Alberto Gaspardo (Pordenone, 1990) je z odliko diplomiral iz orgel in orgelske kompozicije v razredu Luce Antoniottija na Konservatoriju "J. Tomadini" v Vidmu. Poleg tega je na Schola Cantorum Basiliensis (Švica) končal magistrski študij orgel v razredu Wolfganga Zererja ter specialistični magistrski študij kontrabasa in dirigiranja v ansamblu v razredu Jörga-Andreasa Bötticherja in Thomasa Leiningerja. Je prejemnik številnih nagrad mednarodnih tekmovanj.
Leta 2018 je prejel štipendijo švicarske vlade za odličnost, ki jo švicarska vlada podeljuje za glasbeno odličnost.
Kot solist, nadaljevalec in dirigent redno sodeluje z orkestrskimi ansambli in zborovskimi sestavi, kot so Coro del Friuli Venezia Giulia, orkester Accademia Naonis, Cetra Vokalensemble (Basel), Capriccio Ensemble (Rheinfelden), Pulcinella Orchestra (Pariz).
Snemal je za založbi Aparté in SFB records. Je naslovni organist in kapelnik cerkve v Herrlibergu (Zürich) ter umetniški vodja festivala "Festival Organistico Sestense".
Trenutno študira dirigiranje pri maestru Marcellu Bufaliniju v Milanu.

Eva Dolinšek (1992) je z odliko magistrirala na AG in prejela diplomo Summa cum laude. Deluje kot asistentka za področje čembala na AG Ljubljana. Kot solistka in tudi kot komorna glasbenica se predstavlja na koncertnih odrih festivalov in abonmajev kot so Festival Ljubljana, Imago Sloveniae, Kristalni abonma, Festival L'Estate barocca, Amici delle Musica Udine, Grajske harmonije, Zvoki mladosti, Tartini Festival, Mednarodni festival stare glasbe, Festival Davos, Festival Risonanze. Zelo je aktivna na področju oživljanja in raziskovanja stare glasbe. P Izdala je dve zgoščenki Barok (2016) in Barouqe II (2021).
Njeni strokovni članki so objavljeni v strokovni glasbeni reviji Društva klavirskih pedagogov Slovenije- VIRKLA, v glasbeni reviji GLASNA, ter spletnem portalu Moja občina.si. Že od začetka študija je v domačem kraju umetniški vodja baročni komorni skupini »Musica nucis«. Pod njenim strokovnim in umetniškim vodstvom je na oder postavila in zasnovala več tematskih koncertnih programov, s katerimi so se s skupino predstavili v sklopu abonmajev in festivalov.

Sre
1
Feb 2023
Predavanje
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Pon
6
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine
Tor
7
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestna galerija Ljubljana • Družine
Sre
8
Feb 2023
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, otroci, študenti, seniorji
Čet
9
Feb 2023
Počitniško varstvo
Mestni muzej Ljubljana • Družine

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se