Ljubljana
MGML

Dvojni koncert izbranih nagrajencev TEMSIG: RISUS MUSICORUM (Slovenija) in DUO FLAUCCORD (Hrvaška, Srbija)

Slišali boste lahko perspektivni mladi zasedbi dveh različnih generacij, ki sta na letošnjem državnem tekmovanju TEMSIG prejeli zlato. Prvo polovico večera boste preživeli v družbi izvrstnega Tria Risus Musicorum, drugo polovico pa bo kronal koncert Dua Flauccord.

36. MEDNARODNI FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE in POLETJE V STARI LJUBLJANI 2024

Sreda
7
Avg 2024
Čas: 20:30–21:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
Dvojni koncert izbranih nagrajencev TEMSIG:  RISUS MUSICORUM (Slovenija) in DUO FLAUCCORD (Hrvaška, Srbija)

– 1. polovica –

RISUS MUSICORUM
Klara Kobolt, flavta
Tinkara Andrejc, violina
Špela Naglič, harmonika

Spored:

Johann Sebastian Bach (1685–1750), Nun komm’ der Heiden Heiland
Dmitrij Šostakovič (1906–1975), Galop
Deny Vogrin (2004), Sence iz teme
Steve Locks (1964), Comic Bagatelles
Anatolij Belošicki (1950-1994), Suita št. 3

Risus Musicorum (smeh glasbenikov), trio dijakinj tretjega letnika na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, je pod mentorstvom prof. Slavka Magdića na letošnjem 53. Tekmovanju TEMSIG, v svoji starostni skupini kategorije ‘komorne skupine s harmoniko’, osvojil zlato in prvo nagrado.
Flavtistka Klara Kobolt je na tekmovanju TEMSIG kar dvakrat osvojila 1. mesto in zlato plaketo, med številne uspehe pa šteje tudi visoke umestitve na mednarodnih tekmovanjih Ars Nova Trieste in Davorin Jenko, kjer je poleg prvega mesta osvojila tudi posebno nagrado laureate. Na “Noči slovenskih skladateljev 2020” je krstno izvedla skladbi »Magic Wand« in »Mystical bond with a pound« priznanega slovenskega skladatelja Roka Goloba. Kakor violinistka Tinkara Andrejcima tudi harmonikarka Špela Naglič za seboj številne uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Prejela je namreč 1. nagrado in 1. mesto TEMSIG 2023, 1. nagrado in 1. mesto na mednarodnem tekmovanju Zvezdane staze, Kragujevac ter 1. nagrado in 2. mesto na tekmovanju harmonikarjev v Pulju. Jeseni leta 2023, je sodelovala s skupino Laibach pri izvedbi Alamuta na turneji v Ljubljani, Zagrebu, Trstu, Frankfurtu. Letos pa je nastopila tudi kot solistka s simfoničnim orkestrom Konservatorija Maribor.


– 2. polovica –

DUO FLAUCCORD (Hrvaška, Srbija)
Sofija Mihailović, flavta
Kiara Janko, harmonika


Martin Lohse (1971), Koncert za flavto in harmoniko
I Allegro
II Largo
III Allegro
Georg Friedrich Händel (1685–1759), Sonata v g-molu, HWV 360
I Larghetto
II Andante
III Adagio
IV Presto
Wolfgang Jacobi (1894–1972), Fantazija za flavto in harmoniko
Ivano Battiston (1960), Tsunamis
Frederic Unterfinger (1968), Vitae Coloris
III Phoenix
I Cristal 

Duo Flauccord, ki ga sestavljata študentki Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, je na letošnjem 53. državnem tekmovanju TEMSIG prejel zlato plaketo in prvo nagrado ter 100 točk.
Flavtistka Sofija Mihailović je s svojim izrednim glasbenim izrazom kot solistka kakor tudi v orkestrih in ansamblih osvojila srca številnih občinstev. Bila je tudi absolutna zmagovalka na mednarodnem tekmovanju “Tahir Kulenović”, prejela zlato plaketo na tekmovanju “Emona” in tretjo nagrado na tekmovanju “Anton Eberst” v Novem Sadu. Septembra 2023 je osvojila prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju flavtistov v Bratislavi v kategoriji do 21 let, novembra pa kljub mladosti tretjo nagrado v kategoriji do 30 let tekmovanja Flauta Aurea na Hrvaškem in posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe C. P. E. Bach – Sonata v a-molu za solo flavto.
Kiara Janko je osvojila že več kot 30 prvih nagrad na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Na 52. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije je osvojila 1. nagrado, zlato plaketo in dve posebni nagradi, 1. nagrado, 1. mesto in koncert v Colloredu di Monte Albano na mednarodnem tekmovanju Convocazioni e Punteggio Concorso Talento Contemporaneo ter 1. nagrado na “Mednarodnem tekmovanju Tomaž Holmar” v Malborghettu. Igrala je na Pro et Contra Glasbene akademije v Puli ter se predstavila na festivalu Solo e da camera. Kot finalistka tekmovanja Virtuosi V4+ 2022 je na Glasbeni akademiji Franz Liszt v Budimpešti zaigrala ob spremljavi Madžarskega radijskega simfoničnega orkestra. Kot solistka je v Poreču in Rovinju igrala ob spremljavi Zagrebškega komornega orkestra. Letos pa se je kot solistka predstavila v ciklih Festivala Ljubljana in Glasbene mladine ljubljanske.


Brezplačne vstopnice, ki vam jih velikodušno poklanja GenLan, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.


Povezava do organizatorja: tukaj

V sodelovanju s:

KD LUMEN

Pon
8
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Pon
8
Jul 2024
Glasbeni dogodek
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
9
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Tor
9
Jul 2024
Otvoritev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
10
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se