Ljubljana
MGML

TRIO MORGOULETS – MIKOLIČ – PFLEGERL (Avstrija, Slovenija)

Anna Morgoulets, violina / Nejc Mikolič, viola / Wilhelm E. Pflegerl, violončelo

36. MEDNARODNI FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE in POLETJE V STARI LJUBLJANI 2024

Ponedeljek
19
Avg 2024
Čas: 20:30–21:30
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli, študenti, seniorji
TRIO MORGOULETS – MIKOLIČ – PFLEGERL (Avstrija, Slovenija)

Franz Schubert (1797-1828), Godalni trio D 471
Ernö Dohnanyi (1877-1960), Serenada za godalni trio op. 10
Ludwig van Beethoven (1770-1827), Godalni trio v c-molu, op. 9, št. 3


Violinistka Anna Morgoulets je že pri rosnih petnajstih letih debitirala kot solistka s Simfoničnim orkestrom RTV Jeruzalem in orkestrom Izraelske filharmonije pod taktirko Zubina Mehte. V času študija na Dunaju je redno igrala v orkestru Dunajskih simfonikov in v orkestru Dunajske državne opere. Kmalu je postala koncertna mojstrica orkestra Celovške opere, nato pa stalna gostujoča koncertna mojstrica v orkestrih: RSO Dunaj, Camerata Salzburg, Brucknerjev orkester v Linzu in Dunajski komorni orkester. Danes je profesorica violine na Univerzi za glasbo Gustava Mahlerja v Celovcu. Kot solistka redno nastopa z vodilnimi evropskimi ansambli, kot uveljavljena izvajalka baročne komorne glasbe pa v zasedbah Bach Consort Vienna, Ensemble Matheus in Les Musiciens du Louvre Grenoble. Med vidnejše partnerje, s katerimi redno igra v komornih zasedbah sodita svetovno priznana violinista Rainer Küchl in Emmanuel Tjeknavorian.

Violist Nejc Mikolič je prejel dve Prešernovi nagradi. Bil je član Mladinskega orkestra Gustav Mahler ter solo violist v Orchestre Akademie Ossiach in v orkestru Purpur. Kot solist je nastopal z Orkestrom slovenske filharmonije, orkestrom Amaedo, Obalnim komornim orkestrom, orkestrom Arseia in drugimi. Nastopil je tudi v znamenitem Musikvereinu na Dunaju, in sicer v okviru zaključnega koncerta mojstrskega tečaja pri dunajskih filharmonikih. Zaposlen je bil v orkestru Slovenske filharmonije in zraven redno sodeloval z orkestrom ljubljanske opere kot solo violist. Kot solo violist je bil zaposlen tudi v Orkestru celovške opere, danes pa redno gostuje z različnimi komornimi skupinami. Je stalni član Slovenskega godalnega seksteta in priznane mednarodne komorne zasedbe Ensemble Minui. Od leta 2021 kot docent poučuje komorno glasbo na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Wilhelm E. Pflegerl se je po zaključku študija v Salzburgu in na Dunaju najprej zaposlil v Simfoničnem orkestru Irske filharmonije kasneje pa v Orkestru graške opere. Danes slovi predvsem kot izjemen solist, ki redno igra z znanimi evropskimi orkestri, kot so Pro Musica Salzburg, Camerata Carinthia, Wiener Orchester Verein, Simfonični orkester iz japonskega Sapora, Koroški simfonični orkester. Kot spoštovanega violončelista ga redno vabijo v žirije mednarodnih tekmovanj. Je solo-čelist Orkestra celovške opere in stalni član komorne zasedbe Ensemble Minui, saj se poglobljeno posveča tudi komorni igri.


Brezplačne vstopnice, ki vam jih velikodušno poklanja Večer, je mogoče prevzeti zadnjo uro pred dogodkom na prizorišču. Rezervacije niso mogoče.


Povezava do organizatorja: tukaj

V sodelovanju s:

Pon
8
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Pon
8
Jul 2024
Glasbeni dogodek
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Tor
9
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Tor
9
Jul 2024
Otvoritev
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sre
10
Jul 2024
Počitniški program
Mestni muzej Ljubljana • Otroci

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se