Ljubljana
MGML

Izdelava copat z Ajdo Tadel

Ko danes pomislimo na obutev, nam navadno ne pade na misel, da bi si jo  dali naredit po meri, ali da bi si čevlje morda celo naredili sami. Ob razstavi Srednjeveška Ljubljana vabljeni, da se poizkusite prav v tej obrtni veščini!

Četrtek
1
Feb 2018
Čas: 17:00–20:00
Lokacija: Mestni muzej Ljubljana
Odrasli
Na razstavi Srednjeveška Ljubljana posebej izstopajo najdbe s  Krojaške ulice.
Na razstavi Srednjeveška Ljubljana posebej izstopajo najdbe s Krojaške ulice. © Andrej Peunik

Na razstavi Srednjeveška Ljubljana posebej izstopajo najdbe s  Krojaške ulice.  Poleg dobro ohranjenih ostankov lesene arhitekture so tam arheologe med raziskavami v letih 2011 in 2012 razveselili predvsem številni ostanki usnjenih predmetov in delov obuval, ki kažejo na dejstvu, da je tu v srednjem veku delovala dobro razvita usnjarsko – krojaška delavnica, po kateri se je pozneje poimenovala tudi ulica.

Skoraj 1000 let pozneje vas vabimo, da si z mojstrico usnjarko Ajdo Tadel na delavnici za odrasle tudi vi izdelalate svoje usnjene copate.

Cena 22,00 EUR zajema uporabo usnjarskega orodja, materiala za vaše copate ter 3-urno mentorsvo mojstice Ajde Tadel. Prijave na delavnico sprejemamo na naslovih prijava@mgml.si ali 01/24 12 506 do 30. 1. 2018.

Ajda Tadel je usnjarka, ki za vas naredi čevlje, torbe in druge usnjene dodatke po vaši želji, lahko pa izberete tudi kakšnega od njenih kreativnih unikatov. V času razstave si nekaj njenih izdelkov ponujamo tudi v naši muzejski trgovini, sicer pa jo najdete v Trgovini Zaaa na Celovški 44 v Ljubljani.

Ned
3
Dec 2023
Dan odprtih vrat
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, družine, študenti, seniorji
Sob
9
Dec 2023
Delavnica
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, seniorji
Sob
9
Dec 2023
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji
Sob
9
Dec 2023
Mestni muzej Ljubljana • Otroci
Sob
16
Dec 2023
Voden ogled
Mestni muzej Ljubljana • Odrasli, študenti, seniorji

Ostanite z nami v stiku!

Bodite obveščeni o razstavah in dogodkih, ki jih pripravljamo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane.

Prijavite se